• Ražīgs policijas darbs — pusei dzērājšoferu nav tiesību, rekords 2,78 promiles

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    17. aprīlis, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Pagājušajā nedēļas nogalē Kurzemes reģionā kopumā pie stūres ir pieķerti 11 transportlīdzekļu vadītāji alkoholisko dzērienu ietekmē, no kuriem sešos gadījumos vīriešiem nav transportlīdzekļu vadīšanas tiesības. Pieciem transportlīdzekļu vadītājiem, kuru vidū ir arī velosipēdisti, ir noformēti administratīvo pārkāpumu protokoli, taču sešos gadījumos ir uzsākti kriminālprocesi. Visi transportlīdzekļu vadītāji ir vīrieši, vecumā no 24 līdz 62 gadiem. Kāds vīrietis Saldus novadā vadīja automašīnu būdams pat 2,78 promiļu reibumā.

    12.aprīlī ap pulksten 23:20 Kuldīgā, Liepājas ielā 1995.gadā dzimis vīrietis vadīja automašīnu “BMW”, būdams 1,61 promiļu reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Ap pulksten 16:20 Ciecerē 1986.gadā dzimis vīrietis vadīja automašīnu “Opel”, būdams alkohola reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

    Tajā pašā dienā pulksten 18:30 Valsts policijā saņemta informācija no Valsts Robežsardzes par Rucavas pagastā apturētu automašīnu “Mercedes-Benz”, kuru vadīja 1986.gadā dzimis vīrietis, būdams alkohola reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Savukārt ap pulksten 22:20 Valsts policijā saņemta informācija no kāda iedzīvotāja par to, ka uz Kuldīgu braukšot automašīna, kuras vadītājs, iespējams, atrodas alkohola reibumā. Iedzīvotājs bija nodevis informācija par automašīnas reģistrācijas numura zīmi, kā rezultātā likumsargiem izdevies automašīnu “Audi” apturēt Kuldīgā, Baznīcas ielā. Konstatēts, ka tās vadītājs, 1959. gadā dzimis vīrietis to vadīja, būdams alkohola reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

    14.aprīlī pulksten 19:15 Ugālē, Rūpnīcas ielā 1990.gadā dzimis vīrietis vadīja automašīnu “Volkswagen Passat” bez noteiktā kārtībā iegūtām transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām un, būdams alkohola reibumā. Vīrieša izelpā konstatētas 0,54 promiles alkohola. 15.aprīlī ap pulksten 05:20 Saldū, Brīvības ielā 1984.gadā dzimis vīrietis vadīja automašīnu “Opel”, būdams 1,96 promiļu reibumā un bez transportlīdzekļu vadīšanas tiesībām. Visos gadījumos par notikušo ir uzsākti kriminālprocesi.

    13.aprīlī ap pulksten 10:00 Liepājā, jaunā Ostmalā 1973.gadā dzimis vīrietis vadīja velosipēdu, būdams 1,13 promiļu reibumā. Tās pašas dienas vakarā Liepājā, Dūņu ielā 1982.gadā dzimis vīrietis vadīja automašīnu “Opel Astra”, būdams 1,68 promiļu reibumā. 14.aprīlī ap pulksten 10:00 Cīravā 1957.gadā dzimis vīrietis vadīja velosipēdu, būdams 1,14 promiļu reibumā.

    Ap pulksten 10:30 Saldus novadā, Zirņu pagastā 1972.gadā dzimis vīrietis vadīja automašīnu “Seat”, būdams 2,78 promiļu reibumā.

    Tajā pašā dienā ap pulksten 16:30 Talsu novadā, Laucienes pagastā 1978.gadā dzimis vīrietis vadīja velosipēdu, būdams 1,95 promiļu reibumā. Visiem transportlīdzekļu vadītājiem noformēts administratīvā pārkāpuma protokols.

    Saskaņā ar Krimināllikumu, par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību (transportlīdzekļa vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai ir atņemtas) un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

    Valsts policija atgādina, ka alkohols un jebkāda veida transportlīdzekļa vadīšana ir divas nesavienojamas lietas, turklāt pieredze liecina, ka iereibis transportlīdzekļa vadītās apdraud ne tikai pats savu veselību un dzīvību, bet arī rada draudus citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē