• Puse autovadītāju nevadā līdzi saskaņoto paziņojumu

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    27. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (turpmāk – LTAB) oktobrī veiktā autovadītāju aptauja liecina, ka 48% autovadītāju savos spēkratos nevadā līdzi saskaņotā paziņojuma veidlapas, savukārt vēl 8,4% nav par to pārliecināti. Lai palielinātu autovadītāju izpratni par saskaņoto paziņojumu aizpildīšanu, kā arī sekmētu to plašāku izmantošanu, LTAB veicis uzlabojumus LTAB OCTA mobilajā lietotnē, padarot mobilā saskaņotā paziņojuma aizpildīšanu ērtāku un mūsdienīgāku.

    LTAB jau 2018.gadā ieviesa elektronisku mobilā saskaņotā paziņojuma funkciju lietotnē LTAB OCTA. Tā ļauj CSNg cietušajiem ātri un ērti fiksēt negadījuma apstākļus, norādīt informāciju par iesaistītajām pusēm, apstiprināt datus un elektroniski nosūtīt tos apdrošinātājiem.

    Ņemot vērā, ka LTAB OCTA lietotne piesaistīta LTAB uzturētajai OCTA datubāzei, datu ievade cietušajiem prasa mazāk laika kā aizpildot saskaņoto paziņojumu papīra formātā, jo tie saskaņotā paziņojuma protokolā ielasās automātiski. Turklāt aizpildītu saskaņoto paziņojumu abas puses var autorizēt ar elektronisko parakstu, un tas ir saistošs ikvienam apdrošinātājam.

    “Kaut arī regulāri atgādinām autovadītājiem par iespēju saskaņotos paziņojumus aizpildīt elektroniski, joprojām šo iespēju izmanto vien aptuveni 2% no visiem CSNg cietušajiem, kas negadījumu fiksē ar saskaņotā paziņojuma palīdzību. Mūsu mērķis ir, primāri, atvieglot policijas darbu, lai ekipāžām nebūtu jābrauc uz maznozīmīgiem CSNg, īpaši gadījumos, ja transportlīdzekļu vadītājiem nav līdzi paziņojuma veidlapa,” stāsta LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins.

    Šī gada 9 mēnešos kopējais ar saskaņotajiem paziņojumiem reģistrēto negadījumu skaits bija 65% no visiem CSNg.

    Šajā gadā LTAB veicis būtiskus uzlabojumus LTAB OCTA mobilajā lietotnē.

    “Aktualizēta lietotnes vizualizācija, nodrošinot ērtu un mūsdienīgu tās funkciju izmantošanu. Veikti uzlabojumi mobilā saskaņotā paziņojuma aizpildīšanā – datu ievadē un negadījuma shēmas attēlošanā.

    Tāpat vienkāršota lietotāju profilu izveide un uzlaboti lietotnes veiktspējas rādītāji,” uzskaita J.Abāšins, norādot, ka mobilā saskaņotā paziņojuma aizpildīšana elektroniskā veidā CSNg dalībniekiem aizņem mazāk laika, nekā tā pildīšana papīra formā, it īpaši, ja transportlīdzekļa vadītājs jau ir lejuplādējis lietotni un autorizējies.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē