• Protestā akcijā no Elejas uz Jelgavu devušās vairāk nekā 70 smagās tehnikas vienības

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    5. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Foto: Pixabay
    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Protesta akcijā pret novadu reformu no Elejas uz Jelgavu devušās vairāk nekā 70 smagās tehnikas vienības, aģentūru LETA informēja protesta organizators, zemnieks un Latvijas Zaļās partijas ģenerālsekretārs Pēteris Dimants.

    Protesta akcijas dalībniekus uzrauga vairākas Ceļu policijas ekipāžas, kā arī Pašvaldības policijas darbinieki. Protesta dalībnieki ir uzsākuši lēni kustēties pa šoseju Jelgavas virzienā, ievērojot ceļu satiksmes noteikumus, notiekošo komentēja Dimants. 

    Viņš uzsvēra, ka protesta dalībniekiem šorīt ir cerība, apņēmība un cīņas spars, lai panāktu, ka Saeima aptur, viņuprāt, neloģisku lēmumu pieņemšanu, īstenojot administratīvi teritoriālo reformu. 

    «Šis rīts ir kā svaigas elpas vilciens tam murgam, kādā novadu cilvēki ir dzīvojuši pēdējos mēnešus, kad viņu paustais viedoklis lēmējvaru nav interesējis un Saeimas deputāti ir to klaji ignorējuši,» pauda Dimants.

    Viņš arī norādīja, ka patlaban uz Rīgu ir devušies vairāki autobusi ar novadu iedzīvotājiem no visas Latvijas, lai pie Saeimas varētu paust savu nostāju pret valstī īstenoto politiku, kas iztukšos Latvijas lauku novadus.

    Aģentūra LETA novēroja, ka Lietuvas šosejā pie Jelgavas robežas dežūrē Valsts policijas ekipāža. Lai arī sākotnēji bija plānots, ka tehnika Jelgavā būs jau plkst.8.30, vēl īsi pirms plkst.9 tā rotācijas apli Miera ielā nebija sasniegusi. 

    Kā ziņots, Saeima šodien otrajā lasījumā sāks skatīt likumprojektu par administratīvi teritoriālo reformu, un tiek prognozēts, ka tas varētu būt ļoti laikietilpīgs process, jo likumprojektam iesniegti vairāk nekā 300 priekšlikumi. Vienlaikus pie parlamenta, kā arī citviet Latvijā pulcēsies administratīvi teritoriālās reformas pretinieki, noskaidroja aģentūra LETA.

    Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisija iepriekš atbalstīja lielāko daļu no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas piedāvājuma par jauno novadu teritorijām Pierīgas, Latgales, Kurzemes, Vidzemes un Zemgales reģionos. 

    Pašvaldību reforma paredzēta, lai līdz 2021.gadam izveidotu ekonomiski attīstīties spējīgas administratīvās teritorijas ar vietējām pašvaldībām, kas spēj nodrošināt tām likumos noteikto autonomo funkciju izpildi salīdzināmā kvalitātē un pieejamībā un sniedz iedzīvotājiem kvalitatīvus pakalpojumus par samērīgām izmaksām, teikts Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumprojekta anotācijā.

    Līdzšinējo 119 vietējo pašvaldību vietā plānots izveidot 40 pašvaldības.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē