• Prezentēts Toyota bZ4X Concept ar saules enerģijas uzlādes sistēmu

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    19. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Toyota Šanhajas starptautiskajā autoizstādē prezentējusi drīzumā gaidāmā modeļa Toyota bZ4X konceptuālo versiju, piedāvājot ieskaitu par pirmo nulles emisijas baterijas elektromobiļu (BEV) saimes pārstāvi.

    Toyota bZX4 Concept ir vidēja izmēra SUV ar visu riteņu piedziņu. bZ ir beyond Zero akronīms un apliecina Toyota apņemšanos panākt ne tikai nulles emisiju un oglekļa neitralitāti, bet iet vēl tālāk un nodrošināt jaunus ieguvumus videi, indivīdiem un sabiedrībai kopumā.

    Jauno Toyota bZ4X Concept izstrādājusi Toyota partnerībā ar Subaru.

    Automobiļa priekšpuse – daļa, pēc kuras momentā atpazīst jebkuru auto – ir atbrīvota no tradicionālā dekoratīvā režģa , vietu dodot vietu sensoriem, lukturiem un aerodinamiskajiem elementiem izteiksmīgā  “āmurgalvas haizivs” formā, automobilim piešķirot jaunu stilu.

    Toyota bZ4X Concept ir būvēts uz jaunās e-TNGA modulārās platformas, kas izstrādāta speciāli elektromobiļiem.

    Gara riteņu bāze apvienojumā ar īsām pārkarēm ļāvusi radīt izteikti ietilpīgu un plašu salonu. Piemēram, vieta aizmugurējo pasažieru kājām ir līdzvērtīga telpai lielā D segmenta sedanā.

    Autovadītāja digitālais mērinstrumentu panelis ir novietots virs stūresrata, tālab informācijas lasīšanai nepieciešama vien minimāla acu kustība.

    Automobiļa izstrādē ir izmantoti tie ieguvumi, ko devusi Toyota līderība transportlīdzekļu elektrificēšanā vairāk nekā 20 gadu garumā, kā arī paveiktais šo zīmolu raksturojošajā kvalitātē, izturībā un uzticamībā. Tas ir nodrošinājis, ka elektriskā piedziņa – motors, vadības bloks un baterijas pārvaldības sistēma – sniedz klasē vadošo efektivitāti un ļoti konkurētspējīgu nobraukuma rezervi.

     

    Automobiļa ekoloģisko ievirzi vēl vairāk uzsver iebūvētā saules enerģijas uzlādes sistēma, kas var palielināt nobraucamo attālumu.

    Pateicoties Toyota plašajai pieredzei akumulatoru tehnoloģijas izstrādē tās hibrīda un uzlādējamā hibrīda elektrisko modeļu vajadzībām, lielāka un jaudīgāka baterija, kas nepieciešama Toyota bZ4X Concept, ir konstruēta tā, lai nodrošinātu stabilu un uzticamu veiktspēju, saglabājot automobiļa sniedzamību pat aukstā klimatā.

    Pilnpiedziņas sistēma, ko nodrošina elektromotori uz priekšējās un aizmugurējās riteņu ass, ir izstrādāta kopā ar Subaru.

    Toyota bZ4X Concept, nonākot sērijveida ražošanā, būs pieejams ar pasaulē pirmo iejūga tipa stūres un elektroniskās stūres sistēmas (steer-by-wire) kombināciju.

    Šī tehnoloģija sniedz autovadītājam lielāku kontroli, vienlaikus novēršot nelīdzena ceļa un bremzēšanas spēku ietekmi, tādējādi nodrošinot precīzāku reakciju atbilstoši automobiļa braukšanas ātrumam un stūres pagriešanas leņķim. Elektroniskā stūres sistēma arīdzan ļāvusi atteikties no tradicionālā apaļā stūresrata, aizstājot to ar unikālu formas stūri.

    Toyota bZ4X Concept ir pirmais modelis ar Toyota jauno bZ – beyond Zero – nosaukuma veidošanas principu. Līdz 2025. gadam Toyota plāno ieviest 15 baterijas elektromobiļus, to skaitā septiņus Toyota bZ modeļus.

    Līdz 2025. gadam Toyota globālajā tirgū piedāvās vairāk nekā 70 elektrisko modeļu, no kuriem vismaz 15 būs baterijas elektromobiļi.

    Eiropā 2025. gadā tas nodrošinās Toyota modeļu klāstu, kurā vairāk nekā 70% būs hibrīdi, vairāk nekā 10% būs uzlādējamie hibrīdi un vēl vismaz 10% būs nulles emisijas modeļi – gan baterijas, gan ūdeņraža elektroauto.

    Sērijveida versijas tirdzniecību paredzēts uzsākt 2022. gada vidū.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē