• Policijas reids — vairākiem auto riepas neatbilst pat vasaras sezonai

    Auto
    Toms Timoško
    Toms Timoško
    1. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: CSDD
    No 1. decembra visiem transportlīdzekļiem jābūt aprīkotiem ar ziemas riepām. Policijas reidā tika noskaidrots, ka ne visi autovadītāji to ievēro.

    Sociālajos tīklos publicētajās fotogrāfijās redzams, ka dažu automašīnu riepu protektors neatbilst pat vasaras pieļaujamajam minimumam – 1,6 mm.

    Sadarbojoties CSDD ar Valsts policiju, kopumā tika pārbaudīti 188 spēkrati. Deviņiem no tiem tika atņemtas apskates uzlīmes.

    CSDD norāda, ka šoreiz autovadītājiem tika vairāk “pakratīts ar pirkstu”, vienlaikus informējot par braukšanas īpatnībām ziemas apstākļos.

    Ceļu satiksmes noteikumi nosaka, ka laika posmā no 1.decembra līdz 1.martam visiem transportlīdzekļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 3,5 tonnas obligāti jābūt aprīkotiem ar riepām, kas paredzētas braukšanai ziemas apstākļos.

    Vieglo auto ziemas riepu minimālais protektora dziļums ir 4 mm. Tāpat uzmanība jāpievērš arī riepu vecumam. Ieteicams neiegādāties un neizmantot riepas, kas vecākas par pieciem, sešiem gadiem, jo braucot gan nodilst protektors, gan laika gaitā riepu gumija zaudē savas īpašības. Riepas ražošanas laiks norādīts uz katras riepas ārējās malas. Piemēram, kvadrātā vai aplī redzami četri cipari – pirmie divi ir gada nedēļa, bet pēdējie divi – gads, kad riepa ražota.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē