• Policija trīs dienu laikā fiksējusi 69 dzērājšoferus; gada laikā jau 2299

    Sabiedrība
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    9. augusts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts policija
    Aizvadītās nedēļas izskaņā Valsts policija valstī kopumā uz autoceļiem ir konstatējusi 69 autovadītājus, kuri pie stūres sēdušies alkoholisko dzērienu ietekmē un daļa no tiem ir vadījuši automašīnu bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Tas liecina, ka aizvien ikdienā ir novērojama autovadītāju bezatbildīga izturēšanas pret savu un apkārtējo satiksmes dalībnieku drošību.

    Trīs dienu laikā, no piektdienas līdz svētdienai, Valsts policijas amatpersonas, veicot satiksmes uzraudzību, valstī kopumā fiksēja 69 autovadītājus alkohola reibumā, visvairāk no tiem – 29 – tika fiksēti Rīgas reģionā, savukārt Vidzemes reģionā – 13, Latgales reģionā – 11, bet Kurzemes un Zemgales reģionā katrā astoņi. Savukārt šogad no gada sākuma līdz 8. augustam ir fiksēti jau 2299 autovadītāji, kuri sēdušies pie transportlīdzekļa stūres alkohola reibumā.  

    Diemžēl jāsecina, ka aizvien liela daļa pieķerto autovadītāju ir tieši smagā alkohola reibumā. Piemēram, piektdien, 6. augustā, Liepājā kādam automašīnas Audi vadītājam izelpā tika konstatētas 3,03 promiles.

    Tāpat vēl kāds autovadītājs sestdien, 7. augustā, Liepājas pusē vadīja automašīnu Volkswagen Passat būdams 2,88 promiļu stiprā alkohola reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Par šādu pārkāpumu transportlīdzekļa vadītājam draud kriminālatbildība.

    Savukārt svētdien, 8. augustā, pulksten 20.45 Cēsu novadā, Līgatnes pagastā kāda sieviete vadīja automašīnu Ford, bez jebkāda veida transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, kā arī 2,66 promiļu reibumā. Par notikušo arī sākts kriminālprocess.

    Vēl citā gadījumā Vidzemes pusē sestdien, 7. augustā, ap  pulksten 13.00 kāds vīrietis vadīja automašīnu Volkswagen Golf, bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, būdams alkoholisko dzērienu ietekmē – 1,47 promiles. Par šo notikumu policijā sākts kriminālprocess.

    Tāpat šī persona aizturēšanas laikā nepakļāvās policijas darbinieku likumīgajām prasībām, gribēja patvaļīgi atstāt notikuma vietu, kā arī uzbruka un pretojās policijas darbiniekiem, pielietoja vardarbību, sagrābjot policijas darbinieku aiz dienesta formas krekla, centās nogāzt zemē un draudēja iesist.

    Pēc aizturēšanas vīrietis konvojēšanas laikā izsita dienesta automašīnai Renault aizturēto personu nodalījuma labās puses aizmugurējo stiklu, kā arī sabojāja aizsargrestes un loga metāla karkasu. Par šiem gadījumiem arī sākts kriminālprocess.

    Tāpat vakar, 8. augustā, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ceļu policijas bataljona amatpersonas sadarbībā ar kriminālpolicijas amatpersonām veica pastiprinātu pārbaudi Baldones pusē, uzraugot, vai autovadītāji nav sēdušie pie automašīnas stūres alkohola reibumā.

    Pārbaudes laikā tika konstatēti 10 autovadītāji bija transportlīdzekli vadījuši kunga prātā, no kuriem viens autovadītājs bija bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

    Valsts policija atgādina, ka alkohola lietošana un transportlīdzekļa vadīšana nav savienojamas – šāda rīcība apdraud gan savu, gan līdzcilvēku drošību. Tādēļ aicinām arī līdzcilvēkus būt atbildīgiem un atturēt draugus, radus un paziņas no sēšanās pie transportlīdzekļa stūres alkohola reibumā.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē