• Policija pastiprināti uzrauga bērnu drošību automašīnās, apzinīgākie tiek pie dāvanām

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    11. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvalde
    Informatīvās kampaņas ietvaros Piesprādzē pareizi – čiks, un viss! policisti Vidzemē pastiprinātu vērību pievērš tieši drošības jostu un bērnu sēdeklīšu lietošanai transportlīdzekļos

    Visā Latvijā turpinās 30.septembrī uzsāktā Valsts policijas un Ceļu satiksmes drošības direkcijas organizētā kampaņa Piesprādzē pareizi – čiks, un viss!, kurā Vidzemes reģiona policisti pastiprinātu vērību pievērš tieši drošības jostu un bērnu sēdeklīšu lietošanai transportlīdzekļos. 

    Vakar, dienas otrajā pusē, Valsts policijas Vidzeme reģiona pārvaldes Cēsu, Valmieras un Limbažu iecirkņa amatpersonas veica pastiprinātu ceļu satiksmes uzraudzību, jo īpaši izglītības iestāžu tuvumā. Policisti īpaši aktīvi pārbaudīja, vai tiek lietoti bērnu pavadāšanai paredzētie drošības līdzekļi, proti, vai tiek izmantoti bērnu sēdeklīši vai paliktņi, kā arī tas, vai bērns ir piesprādzēts ar drošības jostu.

    Cēsu iecirkņa apkalpojamā teritorijā pārbaudīti 88 transportlīdzekļa vadītāji, sešos gadījumos netika lietota drošības josta tai skaitā divos gadījumos bērni pārvadāti neatbilstoši piesprādzēti, bet Limbažu apkalpojamā teritorijā pārbaudīti 65 transportlīdzekļa vadītāji, kur trijos gadījumos netika lietota drošības josta.

    Policisti priekšzīmīgu autovadītāju bērniem dāvāja burtnīcas ar policijas simboliku uz vāka.

    Valsts policija novērojusi, ka daudziem autovadītājiem drošības jostu lietošana nešķiet svarīga – vēl aizvien nākas saskarties ar bezatbildīgiem un vienaldzīgiem pieaugušajiem, kuri transportlīdzekļos nepiesprādzē bērnus. Par bērnu nepareizu pārvadāšanu šogad nepilnos desmit mēnešos Vidzemes reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā noformēti 70 administratīvā pārkāpuma protokoli.

    Arī turpmāk tiks rīkotas pārbaudes, kā arī tiks kontrolēts bērnu pārvadāšanai paredzētais drošības līdzekļu lietojums!

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē