• Policija Liepājā aptur BMW, kas atļauto 50 vietā traucas ar 119 km/h

    Sabiedrība
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    2. septembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts policija
    Valsts policija aptur autovadītāju, kurš pārvietojas ar divas reizes lielāku ātrumu, nekā pilsētā atļauts.

    Aizvadītās nedēļas nogalē, 30.augustā ap pulksten 02:00 Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas Liepājā, Zemnieku ielā fiksēja automašīnu BMW, kuras vadītājs apdzīvotā vietā, kur atļauts pārvietoties ar 50 kilometriem stundā, pārvietojās ar 119 kilometriem stundā, tādējādi pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu par 69 kilometriem stundā. Automašīna tika apturēta un pieņemts lēmums par soda piemērošanu administratīvā pārkāpuma lietā.

    Saskaņā ar Ceļu satiksmes noteikumiem, apdzīvotās vietās visu transportlīdzekļu braukšanas ātrums nedrīkst pārsniegt 50 km/h, bet dzīvojamās zonās, daudzdzīvokļu namu pagalmos, degvielas uzpildes staciju un stāvvietu teritorijās – 20 km/h.

    Saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk par 60 kilometriem stundā ar mopēdiem, motocikliem, tricikliem, kvadricikliem, vieglajiem automobiļiem un kravas automobiļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 7,5 tonnas, ja tas izdarīts vietā, kura apzīmēta ar 519. vai 555. ceļa zīmi Apdzīvotas vietas sākums vai ar 533. ceļa zīmi Dzīvojamā zona, piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 540 līdz 680 eiro un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegumu uz 12 mēnešiem. Šajā gadījumā vīrietim ir piemērots naudas sods 600 eiro un tiesību izmantošanas aizliegums uz 12 mēnešiem.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē