• Policija komentē strīdīgā Garkalnes fotoradara situāciju

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    23. marts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Google Maps
    Vairāku autobraucēju interesi izraisījis Garkalnē uztādīts stacionārais fotoradars, kas virzienā uz Rīgu fiksē ātruma pārkāpējus. Krustojuma, ātruma ierobejošā zīmes un papildzīmes kombinācija likusi uzdot jautājumus par šī fotoradara tiesiskumu, fiksējot ātrumu jau aiz krustojuma. Lūdzām šo situāciju komentēt Valsts policijai.

    Pirms nedēļas ziņojām par situāciju, kurā kāds autovadītājs saņēmis atļautā braukšanas ātruma pārkāpuma sodu, ko fiksējis Garkalnē uzstādīts stacionārais fotoradars. Pēc vadītāja domām, fotoradars, iespējams, nepamatoti fiksē ātruma pārkāpumu, jo iepriekš uzstādītā 70 km/h zīme vairs nav šī fotoradara dabības radiusā.

    Policijas atbilde

    Informējam, ka pirms autoceļa Rīga – Sigulda – Igaunijas robeža (Veclaicene) (A2) 22,2.km esošā stacionārā fotoradara uzstādītās 323.ceļa zīmes “Maksimālā ātruma ierobežojums”, kas nosaka aizliegumu braukt ātrāk par 70 km/h, darbības zona ir noteikta ar 803.papildzīmi “Darbības zona”, proti 300 metri garumā aiz zīmes.

    Atbilstoši Ministru kabineta 2015.gada 2.jūnija noteikumu Nr.279 “Ceļu satiksmes noteikumi” (turpmāk – CSN) 285.punktā norādītajam, papildzīmes tiek lietotas kopā ar citām zīmēm un precizē vai ierobežo attiecīgo zīmju darbību. Savukārt, minētās tiesību normas 3.apakšpunktā noteikts, ka 803.papildzīme “Darbības zona” norāda garumu ceļa bīstamajam posmam, kas apzīmēts ar brīdinājuma zīmēm, vai aizlieguma zīmes darbības zonu, tostarp krustojumā, kā arī 537., 539. un 725.zīmes darbības zonu.

    Ievērojot minētajās tiesību normās noteikto, atbilstoši konkrētajā vietā esošajai ceļu satiksmes organizācijai, 323.ceļa zīmes “Maksimālā ātruma ierobežojums” darbība nebeidzas vietā, kur autoceļam Rīga – Sigulda – Igaunijas robeža (Veclaicene) (A2) piekļaujas Upes iela (kā tas būtu atbilstoši CSN 269.punktā noteiktajam, gadījumā, ja 323.ceļa zīme būtu uzstādīta bez 803.papildzīmes), bet gan turpinās arī aiz minētā krustojuma, 300 metru garā ceļa posmā aiz 323.ceļa zīmes. Pie šādiem apstākļiem atzīstams, ka fotoradars fiksē atļautā ātruma pārkāpumus Rīgas virzienā braucošajiem transportlīdzekļiem, vietā, kur ar 323.ceļa zīmi “Maksimālā ātruma ierobežojums”, kas uzstādīta kopā ar 803.papildzīmi “Darbības zona – 300 m”, noteikts atļautā braukšanas ātruma ierobežojums 70 km/h.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē