• Policija brīdina par auto apzagšanas shēmu, kas tiek veikta pie lielveikaliem

    Nedēļas tēma: Auto lietas
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    18. aprīlis, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Pagājušās nedēļas izskaņā Valsts policija reģistrēja noziegumu, kas izdarīts pēc sen zināmas shēmas – kamēr autovadītājs atrodas lielveikalā, tikmēr viņa automašīnai tiek pārdurta riepa vai izlaists gaiss no tās.

    Parasti tikai pabraucot kādu gabalu, autovadītājs pamana tehniskās problēmas un ir spiests piestāt ielas malā, lai riepu nomainītu. Autovadītājam esot aizņemtam ar riepas maiņu, ļaundaris nemanāmi iekļūst automašīnā un to apzog. Par minētā nozieguma izdarīšanu Valsts policija šo trešdien Rīgā aizturēja ārvalsts pilsoni. Tiek pieļauts, ka šis nav vienīgais tāda veida noziegums, ko pēdējā laikā Rīgas reģionā izdarījis aizturētais.

    13. aprīlī Rīgas Teikas iecirkņa apkalpojamā teritorijā tika reģistrēta mantu zādzība no automašīnas. Pēc lielveikala apmeklējuma Rīgā automašīnas vadītājs sēdās pie transportlīdzekļa stūres, lai dotos prom, taču pabraucis nelielu gabalu, konstatēja, ka viņa automašīnai ir pārdurta riepa.

    Vadītājs piestāja ielas malā, lai nomainītu riepu. Tikmēr automašīnā pavisam nemanot iekļuva svešs vīrietis, kurš no salona izvilka īpašnieka somu ar maku un dokumentiem.

    Par laimi, notiekošo bija pamanījusi kāda garāmbraucēja, kura redzēja, kā noziedznieks pēc zādzības steigšus pamet notikuma vietu, pa ceļam izmetot cietušā dokumentus. Atsaucīgā aculieciniece par notikušo paziņoja cietušajam, kurš savukārt informēja policiju.

    Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 2. biroja 2. nodaļas policisti sadarbībā ar Rīgas Teikas iecirkņa likumsargiem izmeklēšanas laikā, pateicoties aculiecinieces sniegtajai informācijai, noskaidroja, ka noziegumu ir izdarījis 1993. gadā dzimis vīrietis – ārvalsts pilsonis.

    Vakar, 17. aprīlī, likumsargi šo vīrieti aizturēja. Šobrīd tiek skaidrots, vai vīrietis darbojies viens vai arī grupā.  Jāatzīmē gan, ka policijas pieredze liecina, ka šādi noziegumi pārsvarā tiek izdarīti grupā ar lomu sadali.

    Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas (par zādzību no transportlīdzekļa) un Krimināllikuma 185. panta 1. daļas (par svešas mantas tīšu bojāšanu). Aizturētais vīrietis šobrīd atrodas izolatorā un drīzumā tiks lemts jautājums par drošības līdzekļa – apcietinājuma piemērošanu šai personai.

    Tiek pieļauta iespēja, ka šis nav vienīgais gadījums pēdējā laikā, kad aizdomās turētais vīrietis Rīgas reģionā izdarījis noziegumus pēc aprakstītās shēmas. Valsts policija aicina atsaukties arī citus iespējamos cietušos, zvanot pa tālruņa numuru 67090900 vai 110!

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē