• Policija ar 360 grādu kameru fiksējusi 7000 noteikumu pārkāpumus

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    25. septembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ilustratīvs foto
    Foto: Valsts policija
    Ilustratīvs foto
    Pagājušajā gada oktobrī darbu uzsāka Valsts policija automašīna, kura aprīkota ar 360 grādu kameru sistēmu. Līdz šī gada 30. jūnijam fiksēti aptuveni 7000 autovadītāji, kuri pārkāpuši dažādus ceļu satiksmes noteikumus, tomēr pārkāpēju skaits tikai palielinās.

    Valsts policija ir apkopojusi statistiku par pārkāpumiem, kas fiksēti laika periodā no 2019. gada 21. oktobra līdz šī gada 30. jūnijam. Ar automašīnu, kura aprīkota ar 360 grādu kameru sistēmu ir pieķerti 4600 autovadītāji, kuri braukuši ar spēkratu, kuram nav iegādāta Obligātā civiltiesiskā transportlīdzekļu apdrošināšana (OCTA) vai spēkratam nav bijusi derīga tehniskā apskate.

    Jāatzīmē, ka šī kameru sistēma automātiski nolasa valsts reģistrācijas numura zīmes un atpazīst, vai spēkratam ir iegādāta OCTA un tas pārvietojas satiksmē ar derīgu tehnisko apskati.

    Tāpat šajā periodā par dažādu citu ceļu satiksmes noteikumu neievērošanu ir fiksēti 2400 autovadītāji, kuri, piemēram, braukšanas laikā ir izmantojuši telefonu, nav ievērojuši luksofora aizliedzošo signālu vai papildsekcijas signālu, kuri braukuši pa sabiedriskā transporta joslu, nogriezušies pretēji braukšanas virzienam, tam neparedzētā vietā, nerādījuši pagriezienus vai arī nav pārreģistrējuši transportlīdzekli tam noteiktā kārtībā.

     

    Jāatzīmē, ka no šī gada 1. jūlija ir izmaiņas soda apmērā par braukšanu bez OCTA, ja pārkāpumu fiksē ar tehnisko līdzekli, piemēram, stacionāro vai pārvietojamo radaru, vai 360 grādu kameru sistēmu.  Par braukšanu ar vieglo automašīnu, kurai nav iegādāta OCTA un ja to fiksē tehniskais līdzeklis, ir paredzēts 350 eiro liels naudas sods.

    Savukārt, ja satiksmē bez iegādātas OCTA piedalās kravas automobilis vai autobuss, kura pilna masa pārsniedz 12 tonnas, tad tiek piemērots 400 eiro liels naudas sods. Pārējie soda mēri, ko piemēro pārkāpumiem, kurus fiksē ar tehniskajiem līdzekļiem, paliek nemainīgi.

    Arī turpmāk Valsts policija Satiksmes drošības pārvalde regulāri visā Latvijas teritorijā veiks ceļu satiksmes dalībnieku kontroli ar automašīnu, kura aprīkota ar 360 grādu kameru sistēmu, lai uzlabotu autovadītāju braukšanas kultūru, kā arī ceļu satiksmes drošību.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē