• Policija aptur ātrumpārkāpēju ar plikām riepām

    Aizraujoši
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    20. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvalde
    18.novembrī Grobiņas novadā, Medzes pagastā uz autoceļa P-111 Valsts policijas amatpersonas pamanīja automašīnu, kuras vadītājs pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu. Vietā kur atļauts pārvietoties ar 90 kilometriem stundā, vīrietis brauca ar 129 kilometriem stundā, tādējādi pārkāpjot atļautu braukšanas ātrumu par 39 kilometriem stundā.

    Vīrietim tika noformēts administratīvā pārkāpuma protokols. Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu no 31 kilometra stundā līdz 40 kilometriem stundā ar mopēdiem, motocikliem, tricikliem, kvadricikliem, vieglajiem automobiļiem, kravas automobiļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 7,5 tonnas, uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam 80 eiro apmērā.

    Tāpat likumsargi pārbaudīja automašīnas riepu protektoru dziļumu. Atgādinām, ka normatīvie akti paredz, ka minimālais pieļaujamais protektora dziļums vasaras riepām ir 1,6 mm, bet ziemas riepām – 4 mm.

    Mērierīce uzrādīja, ka automašīnas riepu protektoru dziļums ir 0,00 mm – vīrietis, dzimis 1990.gadā, brauca ar plikām riepām, kas, saskaņā ar Ceļu satiksmes noteikumiem, ir aizliegts.

    Tāpat dienu iepriekš, 17.novembrī Liepājā, Rudbāržu ielā Valsts policijas amatpersonas pārbadīja 1999.gadā dzimuša vīrieša vadītās automašīnas riepas. Konstatēts, ka arī šajā gadījumā protektoru dziļums bija 0.00 milimetri. Vīriešiem tika noformēti administratīvo pārkāpumu protokoli.

    Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram ir nepietiekams normatīvajos aktos noteiktais riepu protektora dziļums vai ir riepu bojājums, kas apdraud satiksmes drošību, izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 15 līdz 55 eiro.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē