• Piespriež cietumsodu ceļu policistam par kukuļa pieprasīšanu no ASV militārpersonas

    Kukuļņemšana
    Ziņu aģentūra LETA
    4. augusts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts policija Facebook
    Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa piespriedusi cietumsodu ceļu policistam par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu no ASV militārpersonas, liecina publiski pieejamais tiesas spriedums.

    Spriedumā teikts, ka 2017.gada 4. decembra rītā Valsts policijas Ceļu policijas bataljona jaunākais inspektors Rīgā, Kronvalda parka pusē apturēja ASV militārpersonas vadīto automašīnu.

    Likumsargs pieprasīja uzrādīt dokumentus un veica alkohola ietekmes pārbaudi. Alkometrs uzrādīja 0,48 promiles, kas ar transportlīdzekļa vadītāja divu gadu braukšanas stāžu ir pieļaujama koncentrācija vadītāja izelpā un par ko nav paredzēta administratīvā atbildība.

    Nolūkā pieprasīt kukuli, policists neuzrādot rādījumu, autovadītājam pateica, ka viņa izelpā konstatētas 0,83 promiles. Pēc tam apsūdzētais uzaicināja autovadītāju uz dienesta automašīnu, kur savā mobilajā telefonā ievadīja ciparus «1400» un uzrādīja ASV militārpersonai, tādējādi par protokola nenoformēšanu pieprasīja 1400 eiro lielu kukuli.

    Vienlaicīgi policists ar roku norādīja autovadītājam virzienu uz tuvāko bankomātu un, lai panāktu, ka pieprasītais kukulis viņam tiktu nodots, atdeva viņam dokumentus, izņemot transportlīdzekļa vadītāja apliecību.

    Pēc tam vadītājs aizgāja uz bankomātu un atgriezās ar pieprasīto naudu. Pēc kukuļa saņemšanas policists militārpersonai atdeva vadītāja apliecību.

    Tiesa apmierināja starp prokuroru un apsūdzēto noslēgto vienošanos un piesprieda tajā paredzēto sodu brīvības atņemšanu uz diviem gadiem un diviem mēnešiem, atņemot tiesības ieņemt amatus valsts pārvaldē uz pieciem gadiem.

    Minētais sods daļēji saskaitīts ar sodu, kas noteikts ar Rīgas apgabaltiesas spriedumu citā krimināllietā. Ņemot vērā minēto tiesa kā galīgo sodu noteica brīvības atņemšanu uz diviem gadiem desmit mēnešiem, konfiscējot transportlīdzekli, kā arī atņemot tiesības ieņemt amatus valsts pārvaldē uz septiņiem gadiem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē