• Pērnavā jau rīt startēs pirmais Baltic Time Attack Series posms

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    2. maijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Raimonds Volonts
    Šajā nedēļas nogalē, 4. maijā, Auto 24 Ring trasē Pērnavā tiks dots starts pirmajam jaunās autosacīkšu sērijas «Baltic Time Attack Series» posmam. Šajās sacensībās var startēt gan tie, kuri vēlas pārbaudīt savu un savu ielas automašīnu ātrumu sacīkšu trasē, gan pieredzējuši autosportisti, kuri šīs sacensības izmantos treniņu nolūkos vai cīņai par augstākajām vietām arī šajā autosacīkšu disciplīnā.

    Šāda formāta sacensības bieži vien ir pirmais solis autosportā tiem autovadītājiem, kuri legāli vēlas pabraukt ātrāk kā atļauts uz koplietošanas ceļiem. Tajā pašā laikā tās ir ļoti nopietnas sacensības pieredzējušiem autosportistiem, kuriem ir iespēja pieslīpēt savas braukšanas prasmes un tehnisko sagatavotību, lai cīnītos par sekunžu simtdaļām.

    Eduards Kalve, sacensību organizators: «Šīs sacensības tapa pēc diskusijām ar autosporta entuziastiem un sportistiem, kuri vēlējās izmēģināt ko jaunu. Mēs centāmies atrast ko tādu, kas apmierinātu lielāko daļu potenciālo dalībnieku, un time attack formāts tam atbilda vislabāk. Tas ļauj vienās sacensībās vienuviet pulcināt gan amatierus, gan jau pieredzējušus autosportistus, dodot iespēju »izskrieties" gan ielas, gan sporta automašīnu īpašniekiem.

    Jāpiebilst, ka esam raduši risinājumu kā atteikties no mākslīgajiem ātruma slāpētājiem, kuri bieži atbaidīja dalībniekus. Protams, katrām sacensībām vajadzīgs «ieskriešanās» laiks, bet domāju, ka jau otrajā posmā Biķerniekos, tieši pirms Līgo svētkiem, dalībnieku skaits būs tuvu noteiktajam limitam."

    Sacensību uzdevums ir vienkāršs – dalībniekam dienas gaitā ir jāuzstāda viens ātrākais apļa laiks.

    Lai to izdarītu, tiks doti divi divdesmit minūtes gari braucieni, pirms kuriem katrs dalībnieks veiks arī desmit minūtes garu kvalifikācijas braucinenu. Tādējādi tiek nodrošināts, ka trasē sacensību ietvaros tiek pavadītas piecdesmit minūtes.

    Dalībnieki tiks vērtēti septiņās klasēs, atkarībā no dzinēja tilpuma un automašīnas sagatavotības. Ielas automašīnas tiek iedalītas trīs klasēs, tieši tāpat kā sporta automašīnas. Septītā klase ir jaunums Baltijas autosportā – ekskluzīvām automašīnām atvēlēta klase Supercar, kuras ietvaros uz starta redzēsim Porsche 911, Nissan GT-R un citus ekskluzīvus automobiļus.

    Šobrīd sacensībām ir pieteikušies jau četrdesmit pieci dalībnieki, taču internetā pieteikšanās būs atvērta līdz pat 3. maija vakaram, un dalībniekiem būs iespēja reģistrēties arī sacensību rītā Pērnavas trasē. Pieteikto dalībnieku vidū visvairāk ir tieši ikdienas ielas automašīnu īpašnieku, bet netrūkst arī dažādu Porsche modeļu un citu Supercar klases automašīnu. Trasē redzēsim arī autosportam sagatavotu Lamborghini Huracan Super Trofeo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē