• Pasaulē prezentēts piektās paaudzes Jeep Grand Cherokee

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    12. oktobris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Leģendāro JEEP automašīnu ražotājs, kas svin savu 80.gadadienu, prezentējis piektās paaudzes Grand Cherokee automobiļus ar modernām tehnoloģijām un jaunu dizainu, kā arī Trailhawk modeli, kas īpaši radīts bezceļiem, un hibrīda piedziņas sistēmu, kas ļauj automašīnu pilsētā darbināt tikai ar elektrisko piedziņu.

    Autovadītājiem būs iespēja izvēlēties starp piecām dažādām Grand Cherokee versijām: Laredo, Limited, Overland, Summit un Trailhawk, kas īpaši radīta bezceļiem, vai Grand Cherokee"pagarināto versiju ar trīs sēdvietu rindām. Tāpat pieejami arī dažādi dzinēju veidi.

    «Šis ir viens no ražotāja gaidītākajiem jaunumiem, kas mūsu valsti sasniegs jau nākamā gada sākumā. Mēs saasinām konkurenci ar citiem vieglajiem apvidus automobiļiem, piedāvājot modernas tehnoloģijas, ekskluzīvu dizainu, luksusu, braukšanas komfortu, nevainojamu visu riteņu piedziņas sistēmu un ārkārtīgi pievilcīgas ekspluatācijas izmaksas, kā arī iespēju pārvietoties ar nulli kaitīgo izmešu,» tirdzniecības vadītājs Rihards Mežoks.

    Viņš norāda, ka ar šo debiju Grand Cherokee vēsturē tiek atvērta jauna lappuse, automobiļiem kļūstot videi draudzīgākiem un aprīkotiem ar gandrīz 380 ZS divu veidu hibrīda sistēmām, kas ļauj tikai ar elektrību nobraukt 40 kilometrus, bet trīs dažādi braukšanas režīmi – hybrid, electric un e-self – ļaus automobilim pilsētā pārvietoties ar ārkārtīgi zemu degvielas patēriņu.

    «Šis ir otrs ražotāja modelis pēc jaunā Wrangler ar elektrisko piedziņas sistēmu, kas uzstādīta starp ātrumkārbu un iekšdedzes dzinēju,» stāsta Mežoks.

    Grand Cherokee būs aprīkots ar nākamās paaudzes četru riteņu piedziņas sistēmām Quadra Trac 1, Quadra Trac 2 un Quadra Drive 2, hidraulisko gudro balstiekārtu Quadra Lift, kas ļauj jums pacelt automašīnu līdz pat 28,7 cm augstumā un pārvarēt ūdens šķēršļus pat 61 cm dziļumā. Visi modeļi būs aprīkoti ar astoņu pārnesumu automātiskajām ātrumkārbām.

    Jaunais Grand Cherokee tirgū debitēs ar vairākiem dzinēju veidiem: 2.0 litru četru cilindru dzinējs ar divām turbīnām, hibrīda piedziņas sistēma ar iekšdedzes un elektrisko dzinēju, kā arī jaudīgākā versija – leģendārais V8 5.7 litru dzinējs ar 375 ZS jaudu. Tāpat Grand Cherokee būs aprīkots ar 3.0 litru V6 benzīna dzinēju.

    Apvidus automobiļi būs aprīkoti ar modernām drošības sistēmām – video kamerām, šķēršļu sensoriem, satiksmes kontroles sistēmu, gājēju noteikšanas sistēmu, joslas saglabāšanas sistēmu un nakts redzamības kamerām.

    Tāpat ir arī īpaši multimediju risinājumi – 25,4 cm skārienjūtīgais ekrāns priekšā, lai kontrolētu automašīnas darbību, divi 25,6 cm ekrāni aizmugurē, Apple Car Play un Android Audio funkcijas, mobilo ierīču bezvadu lādēšana, Wi-Fi savienojums un 17 Macintosh audio sistēmas 950 W skaļruņi. Savukārt automobiļu interjerā izmantota augstas kvalitātes īpašas ādas, alumīnija un koka apdare.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē