• Par 40 eiro kukuļa došanu ceļu policistam tiesa piespriež gandrīz 11 000 eiro naudas sodu

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    20. jūnijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ieva Čīka / LETA
    Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa ir piespriedusi 10 750 eiro naudas sodu kādam vīrietim, kurš 2016.gada jūlijā centās piekukuļot ceļu policistu, jo tika pieķerts ātruma pārsniegšanā, aģentūrai LETA pavēstīja Ģenerālprokuratūras pārstāve Laura Majevska.

    Saskaņā ar apsūdzību, notikumi risinājās 2016.gada jūlijā, kad apsūdzētais Rīgā braucis pa Ulbrokas ielu ar ātrumu 74 kilometri stundā, lai gan atļautais braukšanas ātrums ir 50 kilometri stundā. Viņu apturēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas Patruļpolicijas pārvaldes Ceļu policijas inspektori.

    Inspektore vīrietim izskaidrojusi transportlīdzekļa apturēšanas iemeslu un pārkāpuma būtību, kā arī palūgusi uzrādīt vadītāja apliecību un automašīnas tehnisko pasi. Vīrietis to neesot darījis, bet pēc brīža, kad vīrieti aicināja videoierakstā noskatīties pārkāpumu, viņš dienesta automašīnā uz sēdekļa nolicis divas 20 eiro banknotes, lai netiktu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu.

    Apsūdzētais tiesā vainu neatzina. Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa viņu atzina par vainīgu pēc Krimināllikuma 323.panta pirmās daļas un piemēroja naudas sodu 25 minimālo mēnešalgu jeb 10 750 eiro apmērā.

    Spriedumu vēl var pārsūdzēt.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē