• Noskaidroti populārākie jaunu vieglo auto zīmoli

    Auto
    Ziņu aģentūra LETA
    10. novembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Latvijā desmits mēnešos pārdotas 14 638 jaunas vieglās automašīnas, kas ir par 10% vairāk nekā desmit mēnešos pērn, liecina Auto asociācijas apkopotā informācija.

    Tostarp jaunu vieglo pasažieru automobiļu pārdošanā no janvāra līdz oktobrim bija pieaugums par 8% līdz 12 489 pārdotām automašīnām, bet jauna vieglā komerctransporta pārdošanā fiksēts kāpums par 21% līdz 2149 spēkratiem.

    Savukārt šogad oktobrī, salīdzinot ar pagājušā gada oktobri, pārdoto jaunu vieglo automašīnu skaits Latvijā samazinājies par 17% – līdz 1078 mēnesī pārdotiem spēkratiem. Tostarp jaunu vieglo pasažieru automašīnu pārdošanas apmēri samazinājušies par 21% līdz 873 spēkratiem, bet pārdoto jauno vieglo komercauto skaits oktobrī sasniedzis 205, kas ir par 8% vairāk nekā pagājušā gada oktobrī.

    Populārākās desmit mēnešos bija Toyota markas vieglās automašīnas – pārdoti 2444 spēkrati, kas ir 16,7% no visām pārdotajām jaunajām vieglajām automašīnām un par 18% vairāk nekā pērn desmit mēnešos.

    Seko Volkswagen ar tirgus daļu 11,7% – pārdoti 1717 spēkrati, kas ir par 4% mazāk nekā attiecīgajā periodā pirms gada. Škoda automašīnu tirgus daļa veidoja 11,3% – pārdotas 1652 jaunas automašīnas, kas ir par 4% vairāk.

    Pirmajā pieciniekā ir arī Peugeot automašīnas, kuru tirgus daļa ar 1045 pārdotiem spēkratiem veidoja 7,1%. Peugeot pārdošanas apjomi gan sarukuši par 17%. Renault automašīnu tirgus daļa veidoja 5,1% – pārdoti 750 spēkrati, kas ir par 12% vairāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē