• No šodienas stājas spēkā bargāki sodi par pārkāpumiem ceļu satiksmē

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    1. jūlijs, 2020
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Attēlam ir ilustratīva nozīme.
    Foto: Valsts policija
    Attēlam ir ilustratīva nozīme.
    No šodienas, 1. jūlija, stājas spēkā jaunais Administratīvās atbildības likums un tā grozījumi Ceļu satiksmes likumā.

    Būtiskas izmaiņas skārušas dzērājšoferus. Latvijā no šodienas vairs neeksistēs administratīvais arests, kas tika piemērots iereibušajiem autovadītājiem.

    Par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1 promili, bet nepārsniedz 1,5 promiles, piemēros 120 eiro naudas sodu velosipēda vadītājam, bet cita transportlīdzekļa vadītājam – no 850 līdz 1400 eiro, ko papildinās arī tiesību atņemšanu uz trim gadiem.

    Ja alkohola koncentrācija pārsniegs 1,5 promiles, transportlīdzekļa vadītājam piemēros 1200 – 2000 eiro sodu, kā arī vadīšanas tiesību atņemšanu uz 5 gadiem

    Ja vadītājs izvēlēsies bēgt no likumsargiem, transportlīdzekļa vadītājam varēs piemērot no 1200 līdz 2000 eiro sodu un atņemt transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

    Jaunie likuma grozījumi nosaka, ka palielināts sods būs arī par vairākiem citiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Gadījumā, ja netiks sniegtas ziņas par transportlīdzekļa vadītāju vai tā tiesisko lietotāju, piemēros 70 – 700 eiro sodu. Par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļu vadīšanas tiesību vai ir spēkā vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums, piemēros 280 – 570 eiro sodu.

    Par braukšanu ar transportlīdzekli, kura numura zīme neatbilst valsts standartam, ir pilnībā vai daļēji izmainīta, aizsegta, pārklāta ar aizsargmateriāliem, mehāniski bojāta, locīta vai apslēpta citā veidā, transportlīdzekļa vadītājam piemēros no 55 līdz 140 eiro sodu.

    1 komentārs

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē