• Naktīs slēgs lielveikalu stāvvietas, lai izskaustu nelegālus auto pasākumus

    Lielveikals
    Ziņu aģentūra LETA
    19. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: akropolis.eu
    Pēc daudzu autobraucēju ierašanās universālveikala Elkor plaza stāvlaukumā Valsts policija (VP) piektdienas vakarā nav konstatējusi aizliegtu masveida pulcēšanos vai citus pārkāpumus, aģentūrai LETA apliecināja VP preses pārstāve Līna Kaļķe.

    Šajā vietā jau pēc veikala slēgšanas bija ieradušies vairāki desmit automašīnu, taču policija, jau iepriekš saņemot informāciju par masveida pulcēšanās plāniem, bija nosūtījusi patruļas uz stāvlaukumu.

    Atbraukušie autovadītāji un viņu pasažieri nekādus Covid-19 ierobežojumu pārkāpumus nepieļāva un vēlāk aizbrauca.

    Jau ziņots, ka aizvadītajās nedēļas nogalēs policija ir konstatējusi vairākus gadījumus, kad jaunieši vakaros masveidā pārkāpj gan ceļu satiksmes noteikumus, gan epidemioloģiskās drošības prasības, organizējot spontānas pulcēšanās dažādās vietās, īpaši stāvlaukumos, Rīgas reģionā.

    Konstatēts, ka personas šajos nesaskaņotajos publiskos pasākumos uzvedas agresīvi, īpaši pārvietojoties ar transportlīdzekli – vairākkārt konstatēta agresīva braukšana, tajā pat laikā daudzas automašīnas nav atbilstošā tehniskajā stāvoklī.

    Tāpat vēlās vakara stundās tiek traucēts sabiedriskais miers, skaļi klausīta mūzika, kā arī šāda masveida pulcēšanās ir risks epidemioloģiskajai drošībai, jo šobrīd aizvien spēkā ir dažādi ierobežojumi.

    Lai turpmāk novērstu šādus neatļautus pasākumus, kuru laikā tiek pārkāpta virkne noteikumu, Valsts policija sadarbībā ar vairākiem tirdzniecības centriem Rīgā ir vienojusies pēc to darba laika slēgt automašīnu stāvlaukumus. 

    Policija rūpīgi seko līdzi informācijai par iespējamu neatļautu pulcēšanos, un likumsargiem zināms, ka arī šajā nedēļas nogalē tādas tiek plānotas.

    Policija brīdina, ka tiek konstatēta un apkopota informācija gan par pārkāpumiem, gan par, iespējams, iesaistītajām personām šajās darbībās.

    Lai turpmāk novērstu šādus neatļautus pasākumus, kuru laikā tiek pārkāpta virkne noteikumu, Valsts policija sadarbībā ar vairākiem tirdzniecības centriem Rīgā ir vienojusies pēc to darba laika slēgt automašīnu stāvlaukumus.

    Policija atgādina, ka, ņemot vērā šī brīža epidemioloģisko situāciju, publiskos pasākumos bez ierobežojumiem var pulcēties tikai personas, kuras ir vakcinētas, izslimojušas Covid-19 vai pēdējo 48 stundu laikā ir veikts Covid-19 tests un tas ir negatīvs, vai arī pēdējo sešu stundu laikā ir veikts Covid-19 ātrais antigēnu tests un tas ir negatīvs. Savukārt, ja šīs prasības netiek ievērotas, publiski pasākumi nedrīkst notikt. Savukārt privātos pasākumos ārtelpās drīkst pulcēties līdz 20 personām no dažādām mājsaimniecībām.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē