• Mūžībā aizgājis leģendārais WRC čempions Hannu Mikola

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    27. februāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    78 gadu vecumā mūžībā aizgājis pasaules rallija čempions, leģendārais somu pilots Hannu Mikola, paziņojusi ģimene.

    Hannu Mikola savu pirmo un vienīgo WRC čempiona titulu izcīnīja 1983. gadā, kļūstot par ceturto pasaules čempionu aiz Bjorna Valdegārda, Valtera Rērla un Ari Vatanena. Mikola savu titulu ieguva, braucot ar B grupas Audi Quattro A2. Tas bija pirmais WRC tituls ne tikai Audi zīmolam, bet arī pirmais pilnpiedziņas automašīnai. 

    Viņa kontā ir deviņas WRC posmu uzvaras. Veiksmīgākās sezonas somu pilotam bija 1979. gadā un titula gadā, kad Mikola triumfēja četros posmos. 

    Savā mājas rallijā, Somijas 1000 ezeru rallijā, tas tagad ir pārtapis par Neste Rally Finland, Mikola uzvarējis septiņas reizes un dala šo rekordu ar tautieti Markusu Gronholmu.

    Savu ceļu autosportā Hannu Mikola iesāka Somijā, startējot sākotnēji ar Volvo. Pirmo uzvaru viņš izcīnīja 24 gadu vecumā vietējā rallijā Pohjalā un jau pēc diviem gadiem bija ātrākais 1000 ezeru rallijā, braucot ar Ford Escort.

    1979. gadā Hannu Mikola nodrošināja Ford komandai WRC titulu autoražotāju ieskaitē, bet līdz individuālajam titulam viņam pietrūka viena punkta. 

    1981. gadā Mikola pievienojās Audi komandai, kurā ieguva savu vienīgo WRC čempiona titulu.

    Pēdējā WRC uzvara Mikolam bija 45 gadu vecumā,1987. gadā Kenijā, bet no pasaules čempionāta viņš atvadījās 1991. gadā, taču līdz pat 2017. gadam kā uzaicināts pilots piedalījās dažādos autosporta pasākumos un sacensībās. 

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē