• Muitā aiztur 1622 viltotus AMG un Brabus automašīnu diskus 2,3 miljonu eiro vērtībā

    Viltojums
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    8. februāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: VID
    Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, pamatojoties uz aizdomām par intelektuālā īpašuma tiesību pārkāpumu, aizturēja 1622 automobiļu diskus ar AMG un BRABUS preču zīmēm. Tiesību īpašnieku pārstāvji ir apstiprinājuši, ka preces ir viltotas. Preču zīmes īpašniekiem novērstais kaitējums atbilstoši oriģinālu, ekskluzīvo preču kategorijai atbilstošu, disku vērtībai ir gandrīz 2,4 miljoni eiro.

    Veicot muitas kontroles pasākumus, Rīgas brīvostas muitas kontroles punkta muitas amatpersonas vairākos konteineros ar automobiļu disku kravām konstatēja 1578 diskus ar AMG preču zīmi, kā arī 44 diskus ar Brabus preču zīmi. Krava bija ievesta no Honkongas, un to bija paredzēts nosūtīt saņēmējam Krievijā.

    VID Muitas pārvalde ir saņēmusi atzinumus no uzņēmumiem Daimler AG un Brabus GmbH, kuros apstiprināts, ka aizturētās preces ir viltotas. 

    Preču zīmes īpašniekiem novērstais kaitējums atbilstoši oriģinālu, ekskluzīvo preču kategorijai atbilstošu disku vērtībai ir gandrīz 2,4 miljoni eiro. Tostarp, ņemot vērā atbilstošu oriģinālo preču vērtību, tiesību īpašniekiem novērsts kaitējums vairāk nekā 2,28 miljonu eiro apmērā par AMG diskiem un 105 000 eiro apmērā par Brabus diskiem. Kopā 2,38 miljoni eiro.

    2020.gadā VID Muitas pārvaldes amatpersonas 258 gadījumos kravās un pasta sūtījumos atklāja viltotas preces – kopumā 23 326 vienības.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē