• Mitsubishi pārstās ražot sporta auto, koncentrējoties tikai uz SUV

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    14. marts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Kādas ir pirmās asociācijas, izdzirdot vārdu Mitsubishi? Kādam prātā varētu nākt ilggadējais purvu bridējs Pajero, varbūt ģimenes Galant… Taču lielai daļai cilvēku, kas kaut pastarpināti ir sekojuši auto industrijai, Mitsubishi nozīmēs sporta auto – rallija pasaulē pazīstamie Lancer Evolution vai ikdienas lietošanai piemērotie Eclipse un 3000 GT. Kļuvis zināms, ka sporta auto stāstam pienācis gals!

    Pēdējos gados Mitsubishi zīmols sporta auto segmentam devis mazu pienesumu. Kopš Lancer Evolution ražošanas pārtraukšanas, Latvijas dīlercentra skatlogos redzami vien SUV segmenta modeļi – ASX, Outlander, Pajero, L200 un Eclipse Cross. Jā, arī pēdējais no tiem tagad transformējies krosovera tēlā, līdzi ņemot kupejas nosaukumu. Kā izrādās, šī tendence nav bijusi nejaušība, bet gan plānots mērķis – turpmāk Mitsubishi pievērsīsies tikai SUV ražošanai. Par šiem jaunumiem Ženēvas motoršovā pastāstījis Mitsubishi zīmola pārstāvis.  

    Kamēr citi japāņu zīmoli lēnām atgriežas pie sporta auto saknēm, piemēram, Toyota un jaunais Supra modelis vai Honda ar NSX un Civic Type-R, Mitsubishi fokuss nākamajos gados būs pilnpiedziņas SUV un krosoveru segments, ko papildinās alternatīvās degvielas tehnoloģijas.

    Ņemot vērā to, ka Mitsubishi 2018. gadā pārdeva 1,2 miljonus auto, starp visiem autoražotājiem ierindojoties ārpus labāko divdesmitnieka, koncentrēšanās vienam konkrētam mērķim pēc pārstāvju domām ļaus līdzvērtīgāk konkurēt ar šī segmenta sāncenšiem.

    Starp citu, fanu iemīļotais Evolution nosaukums varētu tikt atgriezts. Tiesa, ne tā, kā rallija līdzjutēji to vēlētos. Paredzams, ka ikoniskais vārds tiks piešķirts elektriskajam krosoveram.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē