• Miks Šūmahers nākamsezon startēs F1

    Auto
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    2. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Haas F1 Team
    Leģendārā F1 čempiona Mihaels Šūmahera dēls Miks noslēdzis līgumu ar Haas komandu un nākamsezon debitēs karaliskajā autosacīkšu klasē, paziņojusi komanda.

    Haas komanda ar 21 gadu veco vācu pilotu parakstījusi līgumu uz vairākiem gadiem.

    Šobrīds Miks Šūmahers startē F2 seriālā, kurā vienu sacīksti pirms čempionāta beigām atrodas kopvērtējuma vadībā ar 14 punktu pārsvaru. Sezonas laikā jaunais vācu pilots 10 reizes kāpis uz goda pjedestāla un divas reizes – uz augstākā pakāpiena kā uzvarētājs.

    «F2 čempionāts jau sen sevi ir pierādījis kā jauno talantu kalve, viņiem parādot savas spējas, un šā gada dalībnieku sastāvs ir viens no spēcīgākajiem pēdējo gadu laikā,»  saka Haas F1 komandas vadītājs Ginters Šteiners. «Miks 2020. gadā ir uzvarējis sacīkstēs, krājis goda pjedestālus un izcēlies cīņā ar dažiem izciliem talantiem. Es esmu pārliecināts, ka viņš ir nopelnījis iespēju pacelties uz F1. Mums kā komandai ir iespēja veidot un audzināt jaunu braucēju.» 

    Savu pirmo nozīmīgo titulu Miks Šūmahers izcīnīja 2018. gadā, uzvarot Eiropas Formula 3 čempionātā. Nākamajā gadā viņš pievienojās Ferrari jauno talantu akadēmijai un debitēja F2.

    Līdz ar to Miks kļūs par trešo Šūmaheru ģimenes pārstāvi, kurš startējis F1. Kā zināms, bez viņa tēva, septiņkārtējā F1 čempiona, autosporta slavenākajā klasē brauca arī viņa tēvocis Ralfs Šūmahers, kura kontā ir 180 Grand Prix sacīkstes un sešas uzvaras. 

    Interesanti, ka savas karjeras pašos pirmsākumos Miks startēja zem savas mātes uzvārda – Bečs, lai nepiesaistītu tik lielu uzmanību.

    Līdz ar to nākamsezon Haas vienību pārstāvēs divi debitanti – iepriekš komanda ziņoja, ka parakstīts līgums ar citu F2 pilotu, krievu Ņikitu Mazepinu.

    Kā ziņojām, jau senāk Haas informēja, ka nepaturēs nevienu no pašreizējiem braucējiem, ne dāni Kevinu Magnusenu, ne francūzi Romēnu Grožānu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē