• Medemciema iedzīvotāji aizskarti pēc Linkaita tvīta saistībā ar ciematu, ieraksts tiek izdzēsts

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    14. februāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Bijušais satiksmes ministrs Tālis Linkaits
    Foto: LETA
    Bijušais satiksmes ministrs Tālis Linkaits
    Medemciema iedzīvotājos sašutumu un neizpratni ir radījis satiksmes ministra Tāļa Linkaita (JKP) publicētais ieraksts mikroblogošanas vietnē Twitter, kas pašlaik jau ir izdzēsts, aģentūru LETA informēja Medemciema iedzīvotāju protesta akcijas darba grupa.

    Ministrs ierakstā esot norādījis, ka ir personīgi apmeklējis Medemciemu, kura iedzīvotāji protestē pret VAS Latvijas valsts ceļi (LVC) ieceri pārbūvēt krustojumu uz Jelgavas šosejas. Atbildot uz jautājumu par to, kā patika Medemciemā, Linkaits esot atbildējis: «Spriedām, cik būtu jāpiemaksā, lai piespiestu pārvākties tur uz dzīvi». 

    Iedzīvotāji uzskata, ka šādi izteikumi pārkāpj amatpersonas ētikas un morāles principus.

    Ieraksts gan pēc tā ekrānuzņēmuma publicēšanas Facebook grupā Medemciema iedzīvotāju protesta akcija ministra sociālajos tīklos vairs nav pieejams. 

    Tāpat iedzīvotāji uzskata, ka LVC pret viņiem vērš nomelnošanas kampaņu un sagroza faktus. 

    «Iedzīvotāji publiskajā telpā tiek dēvēti par pašnāvniekiem, lai gan jau no paša sākuma uzsver, ka konceptuāli nav pret krustojuma slēgšanu, bet ir par labāku un drošāku risinājumu, ko līdz šim diemžēl LVC nav sadzirdējuši,» pauž iniciatīvas grupa.

    Vienlaikus iedzīvotājiem nav pieņemama LVC informācijas sniegšana attiecībā uz Jelgavas šosejas salīdzinājumu ar Jūrmalas šoseju, kur ceļa posmā starp Rīgas apvedceļu un lidostas viaduktu tika likvidētas visas apgriešanās vietas. Medemciema iedzīvotāju veiktā izpēte liecinot, ka nevienam no šajā posmā ap Jūrmalas šoseju esošajiem ciemiem papildu nokļūšanai līdz mājām nav jāmēro vairāk par četriem kilometriem, nevis 13 kilometrus, kā to norādot LVC.

    Nav apmierināti iedzīvotāji arī ar plašsaziņas līdzekļos izskanējušiem LVC apgalvojumiem, ka Medemciema krustojumu izmanto neliels skaits vietējo iedzīvotāju. 

    «Medemciema krustojumu izmanto ne tikai vietējie iedzīvotāji, bet arī tuvējās apkaimes novadu iedzīvotāji, tostarp Baložu, kā arī tie, kas ceļu cauri Medemciemam izmanto kā tranzīta ceļu starp A7 un A8,» norāda vietējie.

    Aģentūra LETA novēroja, ka, izbraucot no Medemciema uz Jelgavas šosejas, pie veikala izvietots liels plakāts, kas aicina iedzīvotājus parakstīties pret krustojumā paredzētajām satiksmes izmaiņām.

    Jau ziņots, ka LVC Satiksmes organizācijas pārvaldes direktors Māris Zaļaiskalns informēja, ka jau ir noslēgts līgums par Medemciema krustojuma pārbūvi, kur darbus plānots sākt aprīlī-maijā. Paredzēts, ka šajā krustojumā satiksmes drošības uzlabošanai tiks likvidēts kreisais pagrieziens no Medemciema uz Jelgavu, kā arī kreisais pagrieziens no Rīgas uz Medemciemu.

    Projekta realizācijai ir paredzētas 45 dienas un darbus veiks SIA Ceļu būvniecības sabiedrība Igate. Kopējās projekta izmaksas ir 161 689 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

    Plānots, ka nokļūšanai no Medemciema uz Jelgavu būs jāpagriežas pa labi Rīgas virzienā un pēc 800 metriem uz šosejas būs izveidota apgriešanās vieta braukšanai pretējā virzienā.

    Savukārt, lai no Rīgas nokļūtu uz Medemciemu, būs jābrauc garām esošajam krustojumam četrus kilometrus Jelgavas virzienā līdz divlīmeņu krustojumam ar Rīgas apvedceļu. Šajā krustojumā būs jāpagriežas braukšanai pretējā virzienā un jāmēro četri kilometri līdz Medemciemam.

    Ciema iedzīvotāji sākuši parakstu vākšanu pret LVC plāniem. Savukārt Olaines novada dome uzskata, ka labākais risinājums būtu divu līmeņu satiksmes mezgls, kura projektēšanu un būvniecību vietvara ir gatava atbalstīt gan organizatoriski, gan finansiāli.

    Tā kā divlīmeņu satiksmes mezglu izprojektēt un izbūvēt nevar viena gada laikā, ir nepieciešams pagaidu risinājums, lai nodrošinātu drošu un ekonomiski pamatotu nokļūšanu no Rīgas uz Medemciemu un Baložiem, un to var panākt ar otras apgriešanās vietas izbūvi Jelgavas virzienā, uzskata pašvaldība.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē