• Mājsēdēs laikā autovadītājs bēg no policijas un iebrauc upē

    Mājsēde
    Santa.lv
    Santa.lv
    16. novembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Pagājušajā nedēļas nogalē tika aizvadītas pēdējās mājsēdes dienas, kad likumsargi veica pastiprinātus kontroles pasākumus, uzraugot, lai personas nepārvietojas ārpus dzīvesvietas pēc pulksten 20.00. Neskatoties uz to, ka stingrie ierobežojumi un mājsēde ir beigusies, aizvien ir spēkā citas drošības prasības. Policija aicina personas būt atbildīgiem, ievērot visus noteiktos drošības pasākumus, kā arī izvērtēt nepieciešamību atrasties sabiedriskās vietās.

    Svētdien, 14. novembrī likumsargi Bauskas novada, Svitenes pagastā pēc pulksten 20.00 pamanīja Peugeot markas automašīnu un deva norādījumus apturēt transportlīdzekli.

    Tomēr transportlīdzekļa vadītājs neapstājās, uzsāka bēgšanu un pēc neilga laika iebrauca Svitenes upē. Notikuma vietā likumsargi aizturēja 1989. gadā dzimušu vīrieti un 1986. gadā dzimušu sievieti, kuri aizdomās par atrašanos narkotisko vai psihotropo vielu iespaidā tika nogādāti ekspertīžu veikšanai medicīnas iestādē.

    Tāpat pārbaudes laikā policisti konstatēja, ka automašīnas vadītājs ir sēdies pie stūres bez likumā noteiktā kārtībā iegūtām transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Policijā par notikušo ir sākti seši administratīvie pārkāpumu procesi.

    Par ārkārtējās situācijas vai izņēmuma stāvokļa laikā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu vīrietim un sievietei katram tika piemērots naudas sods 1000 eiro apmērā.

    Tāpat vēl tiks lemts soda apmērs par bēgšanu un automašīnas vadīšanu bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, kā arī tiek gaidīti narkotisko vielu ekspertīžu rezultāti no ārstniecības iestādes.

    Tāpat svētdienas naktī ap pulksten 02.45 likumsargi saņēma informāciju par privātu pasākumu, kas tiek organizēts kādā viesnīcā Rīgā, Slokas ielā. Notikuma vietā ieradās Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Zemgales iecirkņa policisti un konstatēja, ka vienā numuriņā pulcējas 16 cilvēki, tādējādi pārkāpjot pulcēšanās ierobežojumus.

    Precizējot notikušā apstākļus, noskaidrots, ka turpat atrodas arī pasākuma organizators. Pret visām klātesošajām personām uzsākti administratīvā pārkāpuma procesi  par pulcēšanos, 15 gadījumos piemērojot sodu 500 eiro apmērā (katrai personai), bet vienai personai, kura bija pasākuma organizators piemēroja sodu 2000 eiro apmērā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē