• LTAB: Samazinās negadījumu skaits, kuros iesaistīti mototransporta līdzekļi

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    31. marts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (turpmāk – LTAB) statistika liecina, ka pagājušajā gadā apdrošinātājiem pieteikti 488 ceļu satiksmes negadījumi (turpmāk – CSNg), kuros bijis iesaistīts mototransporta līdzeklis. Salīdzinājumam 2019.gadā apdrošinātājiem tika pieteikti 506 CSNg, bet vēl gadu iepriekš – 580 negadījumi ar mototransporta līdzekļa iesaisti.

    “CSNg skaits, kuros iesaistīti mototransporta līdzekļi, vistiešākajā mērā korelē ar laikapstākļiem – jo īsāks ir gada siltais periods, jo mazāks ir negadījumu skaits. Tāpat CSNg skaita, kuros iesaistīts mototransporta līdzeklis, kritums pērn noteikti saistāms ar valstī noteiktajiem COVID-19 ierobežojumiem, kas ievērojami samazināja pulcēšanas iespējas, tajā skaitā – dažādus masu pasākumus, kuros parasti piedalās motobraucēji,” stāsta LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins.

    Pēdējo piecu gadu statistika liecina, ka motobraucēji biežāk ir CSNg cietušie, nevis izraisītāji. No pērn apdrošinātājiem pieteiktajiem negadījumiem, kuros bijis iesaistīts motorizēts divriteņu spēkrats, 229 gadījumos mototransportlīdzekļa vadītājs bijis CSNg izraisītājs, bet 259 gadījumos – cietušais. Salīdzinājumā 2019.gadā motobraucēji izraisīja 211 CSNg, bet bija cietušie 295 gadījumos.

    Vidējā atlīdzība par motobraucēju nodarītajiem zaudējumiem CSNg rezultātā pērn bija 937 EUR, bet par negadījumiem, kuros motobraucēji bija kā cietušie – 1203 EUR. Kopējā vidējā atlīdzība par CSNg, kuros iesaistīti mototransportlīdzekļi pērn bija 1078 EUR, kas ir nedaudz lielāka nekā 2019.gadā – 1068 EUR.

    Lai arī oficiālā motosezonas atklāšana šogad ieplānota vien 24.aprīlī, salīdzinoši siltie laikapstākļi sekmējuši to, ka jau marta beigās uz Latvijas ceļiem parādījušies pirmie motobraucēji.

    LTAB aicina motobraucējus savlaicīgi iegādāties OCTA, lai pasargātu sevi un citus satiksmes dalībniekus no nevajadzīgām likstām un tēriņiem, kas var rasties CSNg rezultātā. Tāpat, ņemot vērā valstī izsludinātos ierobežojumus saistībā ar COVID-19 izplatības ierobežošanu, LTAB aicina motobraucējus atbildīgi izturēties pret savu un līdzcilvēku veselību.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē