• Lietuvā nozagti aptuveni 110 000 auto nomas servisa CityBee lietotāju dati

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    16. februāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Inyourpocket.com
    Lietuvā naktī uz otrdienu nozagti aptuveni 110 000 šai valstī reģistrētu automašīnu koplietošanas pakalpojuma CityBee klientu dati.

    Kā paziņojis uzņēmums, noziedznieki kādā hakeru iecienītā forumā publiskojuši trīs gadus vecus lietotāju datus – ne tikai vienas klientu daļas vārdus un personas kodus, bet arī tālruņu numurus, dzīvesvietas adreses, e-pasta adreses, autovadītāja apliecības numurus un šifrētās paroles.

    CityBee norāda, ka šī datu noplūde neietekmēs CityBee klientu finanšu pakalpojumu drošību, jo uzņēmums neapkopo sensitīvu informāciju, kas saistīta ar klientu norēķinu veidiem.

    Tas aicinājis klientus, kuri uzņēmuma sistēmā reģistrējušies līdz 2018.gada 22.februārim, nomainīt paroles gan CityBee sistēmā, gan citās sistēmās, ja tur izmantota tāda pati vai līdzīga parole.

    Lietuvas Kriminālpolicijas birojs sadarbībā ar uzņēmumu sācis pirmstiesas izmeklēšanu par elektronisko datu nelikumīgu pārtveršanu un nelikumīgu pieslēgšanos informācijas sistēmai.

    Policijas departaments aicinājis cilvēkus neatsaukties piedāvājumiem iegādāties nozagtos datus, bet ziņot par šādiem piedāvājumiem policijai, izmantojot portālu www.epolicija.lt.

    Policija arī brīdinājusi neizplatīt zagtos datus un saites, kur tos var iegūt.

    Uzņēmums CityBee darbojas Lietuvā, Latvijā, Igaunijā un Polijā. Tā pārvaldītais automobiļu parks apvieno vairāk nekā 2000 transportlīdzekļu; uzņēmuma reģistrēto klientu bāzē ir vairāk nekā 750 000 klientu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē