• Lidostas taksometriem būs nepieciešamas speciālas licences

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    16. septembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Starptautiskās lidostas Rīga teritorijā turpmāk pasažieru komercpārvadājumus ar taksometru varēs veikt tikai tie pārvadātāji vai uz līguma pamata izveidotas pārvadātāju apvienības, kas nodrošinās Autopārvadājumu likumā noteiktās prasības un kuriem būs izsniegtas licences kartītes ar speciālu atzīmi.

    Atbilstoši jaunajiem MK noteikumiem speciālās licences kartītes izsniedz Rīgas plānošanas reģions. Lai saņemtu speciālās licences kartītes, pārvadātājam vai pārvadātāju apvienībai ir jāapliecina spēja nodrošināt pakalpojumu visā lidostas darba laikā, apkalpot personas ar invaliditāti, kā arī nodrošināt taksometrus ar 5–8 pasažieru sēdvietām un bērnu sēdeklīšiem.

    Tāpat noteikts ierobežojums autotransporta līdzekļa vecumam – tas nedrīkst pārsniegt piecus gadus.

    Lai saņemtu licenci, pārvadātājam ir jāiesniedz apliecinājums, ka ir radīts risinājums vaučera QR koda validācijai, kā arī apliecinājums par sadarbību ar vaučera tirgotāju.

    Rīgas plānošanas reģions šonedēļ izsniedzis pirmās speciālās licences kartītes ar zīmolu Red Cab strādājošā Rīgas Taksometru parka un SIA Red Cab lidosta automašīnām pasažieru pārvadājumu veikšanai no starptautiskās lidostas Rīga, aģentūru LETA informēja Rīgas plānošanas reģiona pārstāve Inese Ozoliņa.

    AS Rīgas Taksometru parks un SIA Red Cab lidosta darbībai lidostas teritorijā izveidojis pārvadātāju apvienību.

    «Speciālās licences kartītes izsniegtas šobrīd vairāk nekā 60 šo abu pārvadātāju automašīnām. Savukārt vēl viens pārvadātājs šobrīd strādā pie viena trūkuma novēršanas, lai pilnībā izpildītu likumā noteiktās prasības un varētu saņemt speciālās licences kartītes,» pauda Rīgas plānošanas reģiona Sabiedriskā transporta nodaļas vadītāja Ligita Olante.

    Savukārt satiksmes ministra Tāļa Linkaita (JKP) padomniece komunikāciju jautājumos Aļona Zandere aģentūrai LETA norādīja, ka no svētdienas lidostā Rīga noteikto speciālo teritoriju nodalīs automātiskā barjera, kas tiks pacelta, identificējot pārvadātāju ar speciālo licences kartīti.

    Viņa pauda, ka, ņemot vērā apstākļus, attiecībā uz vaučeriem kontrolējošās institūcijas pirmajās trīs nedēļas piemēros «konsultē vispirms» principu.

    Zandere norādīja, ka lidosta Rīga ir izveidojusi tīmekļa vietni www.airport-transport.lv, kurā pasažieri var ērti iegūt informāciju par taksometru un sabiedriskā transporta pakalpojumiem, savukārt pārvadātāji – par kārtību, kādā tiek nodrošināta piekļuve speciālo licences kartīšu darbības teritorijai lidostā. Arī lidostas terminālī būs pieejama informācija pasažieriem un pirmajās jaunās kārtības darbības dienās tiks norīkoti papildus darbinieki, kas sniegs nepieciešamo informāciju pasažieriem.

    Paredzēts, ka pirmās dienas tiks nodrošināti arī papildu reisi 322. ekspresbusa maršrutā atbilstoši lidojumu sarakstam laika posmos, kuros līdz šim sabiedriskais transports no un uz lidostu nekursēja. Informācija par papildreisu laiku pieejama maršrutu sarakstos galapunktos. Izvērtējot aktuālo situāciju, tiks lemts par papildreisu nepieciešamību vai to kursēšanas laika pagarināšanu.

    Pirmajās dienās kopš stājās spēkā noteikumi par speciālajām licencēm taksometru pārvadājumu sniegšanai nav konstatētas problēmas.

    Viņa teica, ka līdz svētdienai, 15.septembrim, speciālās licences pasažieru komercpārvadājumiem ar taksometriem lidostas Rīga teritorijā bija izsniegtas 60 taksometriem, un bija bažas, ka šāds skaits varētu nebūt pietiekams, lai nodrošinātu taksometru pakalpojumus «pīķa stundās», taču secināts, ka taksometru pasažieriem nepietrūkst.

    Tajā pašā laikā Karnīte pauda cerību, ka licencēto taksometru skaits tuvākajās dienās pieaugs. 

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē