• Latvijas autosportā atklāta vēl nebijusi apmācību programma — semināri rallija stūrmaņiem

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    6. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    LMT Autosporta Akadēmija sadarbībā ar Biķernieku trasi atklāj Latvijas autosportā vēl līdz šim nebijušu apmācību programmu – seminārus rallija stūrmaņiem. Semināru mērķis ir palīdzēt autorallija ekipāžām un īpaši to stūrmaņiem padziļināti izprast autorallija specifiku un uzlabot praktiskās iemaņas virtuālā simulatorā.

    Apmācību programmu vadīs Dainars Dambergs, LMT Autosporta Akadēmija vadītājs un autorallija stūrmanis ar 40 gadu pieredzi kopā ar mentoriem – Pasaules čempionāta rallijā dalībniekiem, LMT AA ekipāžas sportistiem Mārtiņu Sesku un Andri Mālnieku.

    «Stūrmanis ir rallija pilota acis un komandas darbā viņa pienesums ir tieši puse no uzvaras. Seminārus apmeklēt aicināti rallija stūrmaņi ar nelielu pieredzi un tie, kuri vēlas paplašināt savu redzes loku un zināšanas. Ir svarīgi, lai rallija entuziasti trasē justos droši un pārliecināti par savām spējām. Tāpēc esam izstrādājuši unikālu apmācību un treniņu programmu kopā ar Biķernieku komplekso sporta bāzi ar mērķi attīstīt autoralliju un dot iespēju izpausties jauniem talantiem,» stāsta Dainars Dambergs.

    Semināru teorētiskajās apmācībās autosportisti varēs dziļāk izprast autorallija specifiku un noteikumus, uzzināt, kā uzlabot ekipāžas savstarpējo sadarbību, apgūt stenogrammas pamatprincipus un tās pasniegšanas veidus. Savukārt praktiskajās nodarbībās – pārbaudīt savas prasmes uz virtuālā simulatora, izslēdzot riskus, ar ko braucēji un viņu automašīnas saskaras trasē.

    Autosportisti Mārtiņš Sesks un Andris Mālnieks rallija simulatoru izmantojuši treniņos un atzīst, ka tas ir veids, kā starpsezonā kopīgi uzlabot sīkas nianses tehnikā un arī izbraukt trases Somijā, Čīlē un Vācijā, neesot uz vietas.

    Mārtiņš Sesks: “Gatavojoties Pasaules rallija čempionātam, braukšana simulatorā ir labs treniņš, lai uzlabotu pilota un stūrmaņa sadarbību, uzturētu sevi formā. Simulatorā rallija pilotam iespējams apgūt un uzlabot reakciju, iespēja eksperimentēt ar braukšanas stilu, ātrumu – jo virtuālā realitāte pieļauj kļūdas.

    Teorētiskās rallija stūrmaņu apmācības sāksies no 14. novembra, kam sekos arī praktiskās nodarbības uz simulatora Biķernieku trase gada nogalē.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē