• Latvija varētu palikt pasaules rallijkrosa čempionāta kalendārā

    Auto
    Santa.lv
    Santa.lv
    26. marts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: FIAWorldRallycross.com
    Šodien publiskots FIA pasaules rallijkrosa čempionāta (WorldRX) 2021. gada sezonas atjaunotais kalendārs, kurā starp tikai septiņām plānotajām posmu norises vietām iekļauta arī Latvija. Ja sacensību rīkotājs RA Events spēs izpildīt čempionāta rīkotāja WRC Promoter priekšnosacījumus, sacensības Rīgā, CSDD Biķernieku trasē, varētu notikt š.g. 18. un 19. septembrī.

    “Jāpaskaidro, ka kalendārā esam iekļauti ar papildnosacījumiem – lai nosargātu šo vietu, mums ir jānodrošina nepieciešamais finansējums sacensību norisei. Marts jau tūlīt noslēgsies, un visi budžeta veidošanas termiņi jau sen kā ir beigušies, bet varu apstiprināt, ka mēs darīsim visu iespējamo, lai rastu iespēju sacensībām atkal notikt CSDD Biķernieku trasē!” saka RA Events direktors Raimonds Strokšs.

    Atgādināsim, ka starpsezonu pārtraukumā FIA pasaules rallijkrosa čempionāts pieredzējis būtiskas izmaiņas: gada sākumā mainījusies čempionāta rīkotājkompānija – līdzšinējā rīkotāja IMG vietā čempionāta vadību šobrīd ir uzņēmies WRC Promoter, kura pārraudzībā ir arī FIA pasaules rallija čempionāts.

    “Pasaules rallijkrosa čempionāta 2021. gada sezonas kalendāra pirmā versija tika publicēta pērn decembrī, kad jaunais čempionāta rīkotājs vēl nebija zināms. Lai gan Latvijas posms tajā nebija iekļauts, tajā bija rezervēta vieta vēl vienām sacensībām Eiropā, kas ļāva domāt, ka ne visas cerības ir zaudētas. Kad tika apstiprināta jaunā čempionāta rīkotāja komanda, sazinājāmies ar viņiem un uzsākām sarunas par iespēju Latvijai ieņemt šī nenoteiktā posma vietu, tādējādi saglabājot iespēju CSDD Biķernieku trasei uzņemt augstākās raudzes rallijkrosa sacensības.

    Man ir liels gandarījums, ka šīs sarunas izrādījušās sekmīgas un ka jaunais čempionāta rīkotājs novērtējis Latvijas posmu, iekļaujot to kalendāra jaunajā versijā.

    Īpaši novērtējams tas ir situācijā, kad kalendārā ir veiktas būtiskas izmaiņas, mazinot posmu skaitu – ja sezonā sākotnēji bija paredzēti desmit posmi, tad šobrīd to skaits ir samazināts līdz septiņiem. Mums ir jānovērtē šī iespēja.

    Turpmākajās dienās mūs sagaida ļoti intensīvs darbs, lai spētu izpildīt mums uzticēto uzdevumu par finansējuma nodrošināšanu – jautājumu ir vairāk par atbildēm!” stāsta RA Events direktors Raimonds Strokšs.

    Latvijas posms WorldRX kalendārā bez pārtraukuma bijis kopš 2016. gada.

    FIA pasaules rallijkrosa čempionāta 2021. gada sezonas atjaunotais kalendārs:

    1. 12.-13. jūnijs Hella (Norvēģija)
    2. 2.-4. jūlijs Holje (Zviedrija)         
    3. 23.-24. jūlijs Barselona (Spānija)
    4.  31. jūlijs – 1. augusts Nirburgringa (Vācija)
    5. 3.-5. septembris Loeka (Francija)
    6. 18.-19. septembris Rīga (Latvija)  
    7. 9.-10. oktobris Spa (Beļģija)

    FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta 2021. gada sezonas atjaunotais kalendārs, RX1 klase:

    1. 2.-4. jūlijs Holje (Zviedrija)
    2. 3.-5. septembris Loeka (Francija)
    3. 8.-19. septembris Rīga (Latvija)  
    4. 9.-10. oktobris Spa (Beļģija)

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē