• Latvija slēdz robežas starptautiskajiem pasažieru pārvadājumiem, aizliedz publiskos pasākumus

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    14. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatības mazināšanai Krīzes vadības padomes un valdības kopsēdē nolemts, ka no šī gada 17.marta uz ārkārtas situācijas laiku līdz 14.aprīlim tiek apturēti visi starptautiskie avio, dzelzceļa, jūras un autobusu pasažieru pārvadājumi, sestdien žurnālistiem paziņoja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

    Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) papildināja, ka šie pasažieru pārvadājumi tiek pārtraukti no otrdienas, 17.marta, plkst.00.00. Visi pasažieru pārvadātāji par šo ir informēti un veiks visus pasākumus, lai pārvadājumus līdz otrdienai pārtrauktu.

    Linkaits teica, ka ceļošanas iespējas Eiropā un pasaulē kļūst mazākas, un latviešiem, kuri pašreiz atrodas ārvalstīs, pašiem ir jāizvērtē iespējas nokļūt atpakaļ Latvijā. Viņš piebilda, ka latviešiem, kuri ir ārzemēs, ir iespēja pārreģistrēt lidojuma biļetes, bet, lai to darītu ir jāvēršas pie konkrētā pārvadātāja. Ja šādu iespēju nav, tas rada riskus palikt

    Jau ziņots, ka arī citas Eiropas valstis ir slēgušas savas robežas ārvalstniekiem vai grasās to darīt, kā izņēmumu nosakot kravu pārvadājumus. Piemēram, tā nolēmušas rīkoties arī Lietuva un Polija.

    Tāpat vēstīts, ka piektdien visā Latvijā spēkā stājas plaši ierobežojumi, kas saistīti ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju. Ārkārtējā situācija valstī izsludināta saistībā ar Covid-19 izplatību un būs spēkā līdz 14.aprīlim ar mērķi ierobežot infekcijas izplatību.  Tostarp ir aizliegta tādu publisku pasākumu rīkošana, kuru apmeklētāju skaits pārsniedz 200, kā arī mācības lielākā daļā izglītības iestāžu jāorganizē attālināti.

    Sestdien valdība un Krīzes vadības padome sanāca, lai lemtu par papildu ierobežojošu pasākumu nepieciešamību.

    Pēdējā diennaktī Latvijā konstatēti vēl deviņi inficēšanās gadījumi ar Covid-19, tādējādi kopumā valstī reģistrēti 26 ar šo vīrusu saslimuši iedzīvotāji.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē