• Latvijā ieradies sportiskais Toyota Corolla GR Sport

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    11. februāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pubicitātes foto
    Pagājušajā Ženēvas autoizstādē prezentētais otrais Toyota sportisko automobiļu ģimenes loceklis Corolla GR Sport jau ieradies Latvijā. Tāpat kā iepriekš prezentētais Yaris GR Sport, jaunais Corolla GR Sport modelis atšķiras ar savu izskatu un izceļas ar labākām vadības īpašībām. Hečbeka un universāļa versija vienlaikus tiek prezentēta visās trijās Baltijas valstīs.

    Toyota GR Sport tradicionāliem automobiļiem piešķir daļiņu no Gazoo Racing uzvarētāju gara. Unikālais, sportiskais eksterjera un interjera dizains atstās iespaidu uz autobraukšanas entuziastiem, bet īpašie stila elementi pievērsīs ikviena cilvēka uzmanību uz ielas. “Pēc Corolla GR Sport pasaules pirmizrādes saņēmām daudz jautājumu par šo modeli – tas vēlreiz apliecina, ka latviešiem patīk sportiski automobiļi un viņi interesējas par Gazoo Racing komandas sasniegumiem,” – saka Toyota Baltic AS mārketinga un produktu nodaļas vadītājs Mareks Maide.

    Izceļas ar bagātīgu aprīkojumu

    Jaunais Corolla GR Sport komplektējams, izvēloties vienu no diviem hibrīda dzinējiem – ar 1,8 l vai 2 l benzīna dzinēju. Šie dzinēji sasniedz attiecīgi 122 ZS vai 184 ZS.

    122 ZS hibrīda hečbeks vidēji patērē 4,9 l/100 km benzīna un rada 111 g/km oglekļa dioksīda emisiju (aprēķinot pēc WLTP metodes). Touring Sports universālis – 5 l/100 km un 113 g/km.

    184 ZS hečbeks vidēji patērē 5,3 l/100 km benzīna un rada 121 g/km CO₂ (WLTP), bet universālis – attiecīgi 5,4 l/100 km un 122 g/km. Sportiskie modeļi sasniedz 100 km/h attiecīgi 7,9 un 8,1 sekunžu laikā.

    GR Sport modeļiem ir divi aprīkojuma līmeņi: GR Sport un GR Sport Plus. Abi līmeņi izceļas ar unikāliem dizaina elementiem – ar hromētām radiatora restēm, īpašiem buferu ielaidumiem un sliekšņiem, aizmugurējo difuzoru. Eksterjera iezīmes ir īpaša dizaina 17 vai 18 collu diski, tonēts aizmugurējais stikls, LED lukturi un virsbūves divtoņu apdare Dynamic Grey krāsā tikai GR Sport Plus.

    GR Sport interjers aprīkots ar speciāli šim modelim radītiem sportiskiem sēdekļiem, kas pārklāti ar melnu audumu un mākslīgās ādas elementiem.

    Akcentu klāstā ir arī melnās un sarkanās vīles, ar kurām sašūti dažādi interjera apdares elementi.

    Papildus abos aprīkojuma līmeņos tiek piedāvāta bezatslēgas iekāpšanas un iedarbināšanas sistēma, apsildāmā stūre, atpakaļskata kamera, Toyota Touch® 2 multimediju sistēma ar 8 collu skārienjutīgu ekrānu, kas saderīga ar Apple CarPlay un Android Auto. Autovadītāja acu priekšā izvietots 7 collu TFT ekrāns. Automobilī ir plašs inovatīvu drošības tehnoloģiju kopums – Toyota Safety Sense, kas ietver sadursmes novēršanas sistēmu ar gājēju un riteņbraucēju noteikšanas funkciju un autonomo bremzēšanu, adaptīvo kruīza kontroli, braukšanas joslas ieturēšanas palīgsistēmu, ceļa zīmju atpazīšanas palīgsistēmu un automātisko tālo gaismu sistēmu, kurā lukturi no tālās gaismas uz tuvo gaismu pārslēdzas automātiski.

    GR Sport Plus papildus aprīkots ar stāvvietā novietošanas sensoriem priekšā un aizmugurē, vienkāršo stāvvietā novietošanas sistēmu, preventīvu sistēmu satiksmes negadījumu nelielā ātrumā novēršanai, inteliģento apkārtnes sonāru, telefona bezvadu lādētāju.

    Touring Sports versijas aprīkojums ir vēl plašāks – GR Sport Plus bagāžas nodalījums apgaismots ar LED lukturiem, bagāžas nodalījuma grīdā integrētas alumīnija sliedītes, bet vāks darbināms elektriski, to ir iespējams atvērt, neizmantojot rokas.

    Gazoo Racing – uzvarētāji dažādās jomās

    Toyota Gazoo Racing komandas piedalās prestižās sacensībās visā pasaulē – Dakaras rallijā, Lemānas 24 stundu sacīkstēs, Pasaules rallija čempionātā (WRC), Pasaules izturības sacīkšu čempionātā (WEC). 2019. gads autosportā komandai bija īpaši veiksmīgs – Toyota Gazoo Racing uzvarēja visās sacensībās, kur piedalījās.

    Ražotāja komandas pārstāvis Nasser Al Attiyah ar Toyota Hilux 2019. g. uzvarēja Dakaras rallijā, igaunis Ott Tanak ar Yaris WRC kļuva par pasaules rallija čempionu, bet Fernando Alonso, Sebastian Buemi un Kazuki Nakajima kļuva par izturības sacīkšu pasaules čempioniem un Lemānas 24 stundu sacīkšu uzvarētājiem.

    Autosportā izmēģinātās un pilnveidotās tehnoloģijas ceļo tālāk uz sērijveida ražošanas automobiļiem. Toyota jau ir prezentējusi pirmo Gazoo Racing auto – jauno piektās paaudzes Supra un divus GR Sport modeļus – Yaris un Corolla.

    Jauno Toyota Corolla GR Sport jau tagad var izmēģināt un pasūtīt lielākajās Toyota pārstāvniecībās Latvijā. Automobilis tiek ražots ar hečbeka un universāļa virsbūvi, tā cena sākas no 24 750 €.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē