• Latvijā ieradies jaunais Mercedes-Benz GLC

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    2. septembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Jau pazīstamās izcilās braukšanas īpašības gan uz ceļa, gan bezceļa apstākļos, plašums, praktiskums un komforts apvienojumā ar jaunu vadības konfigurāciju, informācijas un izklaides sistēmu MBUX, uzlabotu dzinēju klāstu un stilīgāku dizainu – jaunais Mercedes-Benz GLC ir divu veiksmīgu modeļu, SUV un Coupé, uzlabots variants.

    Piedziņas sistēma

    GLC sērijas modeļi ir aprīkoti ar jaunās paaudzes Mercedes-Benz benzīna dzinējiem un dīzeļdzinējiem. 48 voltu sistēma ar EQ Boost nodrošina benzīna dzinējiem papildu funkcijas degvielas patēriņa mazināšanai, vienlaikus uzlabojot manevrējamību un komfortu.“

    Jaunie GLC ir īpaši draudzīgi apkārtējai videi ne tikai ar samazināto degvielas patēriņu benzīna dzinējiem. Visi dīzeļdegvielas dzinēju varianti jau atbilst Euro 6d standartam RDE – Real Driving Emissions Stage 2 jeb emisiju testēšanas reālos braukšanas apstākļos 2. pakāpei, kas no 2020. gada 1. janvāra būs obligāta prasība visiem jaunajiem modeļiem, bet vēl pēc gada – arī visiem pārējiem transportlīdzekļiem,” atklāj Daimler AG ģenerālpārstāvja Latvijā SIA Domenikss Mazumtirdzniecības direktors Renārs Agarskis.

    Braukšanas atbalsta sistēmas un balstiekārta

    GLC un GLC Coupé noteiktās situācijās var braukt pusautonomā režīmā. S klasē pazīstamās funkcijas ir pieejamas vadības atbalsta paketē.

    Kā alternatīva standarta variantā iekļautajai AGILITY CONTROL (mainīgas vadības) balstiekārtai, pirmo reizi GLC apvidus automobilim ir pieejama DYNAMIC BODY CONTROL (virsbūves dinamiskās vadības) tērauda balstiekārta ar regulējamu amortizāciju. Vēl lielāku komfortu un daudzveidīgas izvēles iespējas nodrošina AIR BODY CONTROL (virsbūves pneimatiskās vadības) pneimatiskā balstiekārta.

    Informācijas un izklaides sistēma 

    Standarta variantā GLC un GLC Coupé ir aprīkoti ar MBUX – Mercedes-Benz User Experience algoritmu sadarbībai ar lietotāju, kurā iekļautas paplašinātās funkcijas ar balss vadības sistēmu Hey Mercedes. Pēc izvēles pieejams arī MBUX iekšējais palīgs. “Šādas funkcijas atvieglo vadību, jo sistēma atpazīst un atšķir autovadītāja un priekšējā pasažiera rokas un roku žestus, nodrošinot intuitīvo vadību ar dažādiem komandu ievadīšanas veidiem, piemēram, skārienvadību, vadību ar žestiem un uzlabotu balss vadības sistēmu.

    Tas viss tagad pieejamas standartaprīkojumā. Turklāt MBUX navigācijai paredzētā paplašinātās realitātes funkcija apkārtnes videoattēlam pievieno arī navigācijai noderīgu informāciju,” stāsta Agarskis.

    Komforts un dizains

    Pēc izvēles jaunajos GLC modeļos pieejama ENERGIZING komforta vadība, kas savieno dažādas salona komforta sistēmas. ENERGIZING COACH (enerģijas mentors) iesaka programmas atbilstoši situācijai. Pirmo reizi GLC un GLC Coupé ir pieejami daudzkontūru sēdekļi.

    “Jāpiebilst, ka šie modeļi ir arī vizuāli īpaši dinamiski un eleganti,” saka SIA “Domenikss” Mazumtirdzniecības direktors Renārs Agarskis. “Jauni priekšējie un aizmugurējie spoileri un jauns radiatora režģis uzsver apvidus automobiļa raksturu. Tagad abiem modeļiem standarta aprīkojumā ir iekļauti augstas veiktspējas LED priekšējie lukturi, tie ir mazāki un plakanāki.

    Kā papildaprīkojums pieejami arī MULTIBEAM (daudzsegmentu) LED priekšējie lukturi, bet standarta komplektācijā ir iekļauti arī pāveidoti aizmugurējie lukturi, kas pilnībā aprīkoti ar LED spuldzēm. Uzlabojumi veikti arī interjerā – augstas kvalitātes displeji, tostarp tikai digitālo instrumentu panelis (pieejams pēc izvēles) un multivides displejs ar skārienvadības kontroli, jauna daudzfunkcionāla stūre, jaunas krāsas un apdare.”

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē