• Latvijā aiztur narkotirgoņus, konfiscējot Bentley Mulsanne un vairākus citus luksuss auto

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    2. maijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts Policija
    Pagājušajā mēnesī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes likumsargi sadarbībā ar citiem dienestiem, cīnoties ar narkotiku apriti, ir aizturējuši organizētu grupu septiņu cilvēku sastāvā.

    Grupas locekļi nodrošinājuši sevišķi bīstamas narkotiskās vielas – karfentanila apriti Latvijā un pat piegādi uz citām Baltijas valstīm. Kopumā policijas veikto darbību rezultātā no aprites izņemts vairāk nekā desmit kilogramu šīs bīstamās narkotiskās vielas. Tāpat atsavināti desmit kilogramu zeltlietu, ievērojams daudzums naudas, luksusa klases automašīna un motocikls, kas, visticamāk, iegūti no narkotiku tirdzniecības.

    Veicot mērķtiecīgus pasākumus narkotiku aprites apkarošanas jomā, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1. biroja 3. nodaļas amatpersonas nonāca pa pēdām organizētai grupai, kas nodarbojas ar narkotisko vielu realizāciju, glabāšanu, kā arī noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu vai citas mantas legalizēšanu lielā apmērā.

    Šā gada 4. aprīlī tika īstenota vērienīga aizturēšanas operācija. Tās laikā tika piesaistīta arī Valsts policijas pretterorisma vienība “Omega”, citi Rīgas reģiona pārvaldes biroji, Speciālo uzdevumu bataljona, Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja un ceļu policijas amatpersonas. Tāpat arī Valsts Robežsardzes specvienības SIGMA darbinieki, Valsts ieņēmuma dienesta kinologi un Rīgas pašvaldības policija. Īsā laika posmā tika aizturētas visas septiņas aizdomās turētās personas – 1965., 1956., 1993., 1987. un 1993. gadā dzimuši vīrieši un 1971. un 2000. gadā dzimušas sievietes.

    Jāpiemin, ka divi vīrieši, kuri organizēja narkotisko vielu izplatīšanu, bija sodīti ievērojamu laiku iepriekš, taču par cita veida noziegumiem. Taču sieviete, kura arī organizējusi narkotiku izplatīšanu, iepriekš nav sodīta. Tas nozīmē, ka šīs personas narkotisko vielu realizācijai izmantoja konspirāciju, bija ļoti uzmanīgas un piesardzīgas. Savukārt divi līdzdalībnieki iepriekš vairākas reizes sodīti saistībā ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

    Daļa no narkotikām tika izņemtas taksometrā, ar ko bija pārvietojies 1993. gadā dzimušais aizdomās turētais vīrietis. Proti, braucot no narkotiku uzglabāšanas vietas, viņš aizturēšanas laikā transportlīdzeklī bija nosviedis 211,677 gramus karfentanila, ko policija kratīšanas laikā konstatēja un atsavināja.

    Taču vēl vairāk narkotisko vielu tika konstatētas, veicot kratīšanu 1965. gadā dzimušā vīrieša dzīvesvietā Stopiņu novadā. Kopumā šīs kratīšanas laikā tika izņemti apmēram septiņi kilogrami karfentanila un 250 gramu medikamenta dimidrola. Izņemta arī luksusa klases automašīna Bentley Mulsanne un motocikls Honda VTX1800.

    Savukārt veicot kratīšanu 1971. gadā dzimušās aizturētās sievietes dzīvesvietā Babītes novadā, tika izņemts 1,795 kilogrami karfentanila un metadona sajaukuma. Savukārt sievietes transportlīdzeklī Mercedes-Benz tika izņemts apmēram 500 gramu karfentanila, un tika atsavināta viņas automašīna.

    Turpinot veikt kratīšanas, pie visiem aizturētajiem kopumā tika izņemti apmēram desmit kilogramu zelta izstrādājumu, 59 846,40 eiro, 9 090,00 Lielbritānijas mārciņu, 72 ASV dolāri un 560 000,00 Baltkrievijas rubļu, kas arī, visticamāk, iegūti no narkotiku realizēšanas.

    Policija ir noskaidrojusi, ka personas narkotikas tirgojušas gan Rīgā un Rīgas rajonā, gan Kurzemes reģionā, un pat piegādājuši uz citām Baltijas valstīm.

    Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta trešās daļas (par narkotisko vielu realizāciju, glabāšanu realizācijas nolūkā, ja tā izdarīta lielos apmēros un organizētas grupas sastāvā) un pēc Krimināllikuma 195. panta trešās daļas (par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu vai citas mantas legalizēšanu, ja tas izdarīts lielā apmērā).

    Pieciem aizturētajiem piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, savukārt pārējiem diviem – ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

    Ir arestēti 15 īpašumi – septiņas privātmājas ar zemi, viens zemes īpašums, piecas luksusa klases automašīnas (divas automašīnas Bentley, Mercedes-Benz S klases, BMW 535, BMW X6), motocikls, automašīna un viens SIA. Arestētās mantas kopējā vērtība ir ap 1 360 000 eiro.

    Jāatzīmē, ka karfentanils ir viens no spēcīgākajiem opioīdiem, un tā lietotāji sevišķi bieži mirst no pārdozēšanas. Viena vienība karfentanila ir 100 reižu spēcīgāka nekā tāda paša vienība fentanila, 5000 reižu spēcīgāka nekā heroīns un 10 000 reižu spēcīgāka nekā morfijs.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē