• Latvijā 83% iedzīvotāju ir apmierināti ar autoceļu uzturēšanas kvalitāti vasarā

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    20. septembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    VAS Latvijas autoceļu uzturētājs (LAU) veiktā aptauja, kurā analizēta iedzīvotāju informētība par Latvijas autoceļiem un to uzturēšanu, atklāj, ka teju puse aptaujāto jeb 45% brauc ar auto katru dienu vai vismaz vairākas reizes nedēļā. Savukārt kā labu vai viduvēju autoceļu uzturēšanas kvalitāti vasarā vērtē 83%, bet ziemā – 72% respondentu.

    Attiecībā uz aptaujāto informētību 75% respondentu kopumā zina vai ir dzirdējuši par ceļu uzturēšanas prasībām. 55% aptaujāto ir pamanījuši LAU tehniku aplikācijā Waze vai VAS Latvijas valsts ceļi (LVC) interaktīvajā kartē, bet 54% aptaujāto ir iepriekš pamanījuši informāciju par autoceļu ikdienas uzturēšanas darbiem. Kopumā 52% aptaujāto ir svarīgi regulāri saņemt informāciju par uzturēšanas darbu plānošanu un veikšanu ikdienā.

    LAU
    LAU

    Lai uzlabotu saziņu un atgriezenisko saiti ar valsts autoceļu lietotājiem, pagājušajā gadā LAU sadarbībā ar LVC Satiksmes informācijas centru ieviesa centralizētu sistēmu kā sekot līdzi ceļu lietotāju sniegtajai informācijai par situāciju uz valsts autoceļiem.

    Tādējādi arī LAU var operatīvāk reaģēt un novērst sarežģījumus uz valsts autoceļiem, kā arī informēt autoceļu lietotājus par ikdienas uzturēšanas darbu izpildi.

    To apliecina arī aptaujas rezultāti, ka tie, kuri ir ziņojuši, 53% atzīst, ka problēma, par kuru tie informējuši, ir novērsta. Savukārt 93% aptaujāto atzīst, ka nekad nav ziņojuši par autoceļu stāvokli, rakstot sociālajos tīklos, zvanot uz informatīvo tālruni vai izmantojot citus saziņas kanālus.

    Salīdzinot ar 2017. gadu, aptaujāto skaits, kuri ikdienā biežāk izmanto valsts autoceļus, audzis par 11%, veidojot 62% autobraucēju. Lielākais vairākums jeb 89% respondentu ikdienā biežāk izmanto autoceļus ar asfalta segumu, lai arī 40% no autobraucējiem katru dienu vai vismaz dažas reizes nedēļā brauc arī pa grants ceļiem. Kopumā, skatoties no ceļa zīmju izvietojuma, redzamības, ceļmalu un ceļa nodalījumu joslu pārredzamības, lielākā daļa jeb 72% aptaujāto jūtas droši, pārvietojoties pa ierastajiem ikdienas maršrutiem.

    Avots: LAU

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē