• Latvieši kāpj uz pjedestāla vēsturisko formulu otrajā posmā Polijā

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    12. jūnijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Aizvadītajā nedēļas nogalē, 8. un 9. jūnijā, vienlaikus ar Polijas un Centrāleiropas zonas autošosejas sacīkstēm norisinājās arī Baltijas čempionāta otrais posms vēsturisko formulu klasēm. Uz goda pjedestāla kāpa arī divi latviešu autosportisti – Raitis Mūrnieks un Andris Griķis.

    Otrais posms kopumā pulcēja vairāk kā 100 dalībniekus, no kuriem 12 bija pieteikušies tieši Formula abās klasēs. Dalībnieku vidū bija sportisti no Polijas, Latvijas, Igaunijas un Vācijas.

    Formula Easter klasē ar tehniskām problēmām saskārās Raita Mūrnieka automašīnu, kurai pēc kvalifikācijas brauciena tika konstatēts būtisks motora defekts. Taču ar neatlaidīgu darbu un citu sportistu palīdzību, tika sagādātas nepieciešamās detaļas un pirmajā braucienā pēc sīvas cīņas ar jau pazīstamo Hartmut Heidicke, Raitis Mūrnieks finišēja otrajā vietā, aiz sevis atstājot vēl vienu vācieti Christian Stoppel. Otrais brauciens izdevās vēl labāks – rezultātā jau pirmā vieta. 

    Formula Modial klasē dalībnieku skaits bija ievērojami kuplāks, arī cīņas karstums ne mazāks. Pirmajā braucienā pole-position izcīnīja latviešu sportists Andris Griķis, kuram nācās pirmos piecus apļus turēt maksimālu tempu, lai 2–3 sekunžu attālumā noturētu igauni Tāvi Kūlu. Pie nedaudz veiksmīgākas atpalicēju apdzīšanas, atrāvienu izdevās palielināt līdz 10 sekundēm finišā.

    Tāvi Kūla uzrādītais ātrākais apļa laiks pirmajā braucienā, solīja sīvu cīņu starp līderiem arī otrajā braucienā un tā arī notika. Andrim Griķim startā izdevās igauni apdzīt, taču atrauties bija praktiski neiespējami. Apmēram sešus apļus igaunis burtiski “sēdēja astē” un vairākas reizes mēģināja izdarīt apdzīšanas manervus. Brauciena iznākums izvērtās negaidīts. Lai arī igaunis kļūdījās, izslīdot no trases vienā no ātrākajiem līkumiem, tomēr bija spējīgs sacīkstes turpināt atpaliekot no līdera 6 sekundes. Diemžēl Andra Griķa formulas motors neizturēja tempu un izstāšanās 3 apļus pirms finiša ļāva igauņiem aizņemt visu pjedestālu – Tāvi Kūls, Jāks Kūls un  Tomas Hunts.

    Polijas posms sacensību kalendārā tika izvēlēts apzināti, ar mērķi attīstīties, uzkrāt sacīkšu pieredzi, nodibināt jaunus kontaktus, līdz ar to šī bija pirmā izbraukuma sesija Baltijas čempionāta ieskaitei ārpus ierastajām Rīgas un Pērnavas trasēm. “Tor Poznan” trases konfigurācija ir krasi atšķirīga ar specifiskiem un ātriem līkumiem ar 800 metru garu finiša taisni, kas ir ļoti pateicīga tieši formulu braucējiem.

    Polijas posma rezultāti:

    Formula Easter:

    1. Raitis Mūrnieks (LV)
    2. Hartmut Heidicke (DE)
    3. Christian Stoppel (DE)

    Formula Mondial:

    1. Taavi Kuul (EE)
    2. Andris Griķis (LV)
    3. Jaak Kuul (EE)

     

    Nākamais Baltijas čempionāta posms vēsturiskajām formulām norisināsies Pērnavas trasē, “Estonian Grand Prix’ ietvaros 29. un 30.  jūnijā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē