• Kurai degvielai labāk dot priekšroku – E95 vai E98?

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    30. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Auto Bild
    Tā saka, ka E98 degviela uzlabo auto dinamiku. Augstāks oktānskaitlis, dārgāka cena… Bet vai tā ir taisnība, ka mans ikdienas auto kļūs ātrāks?

    Jautājums

    Labdien! Vai Audi A3 1,6 l benzīnam (101 ZS) ir vērts liet E98 degvielu? Uz vāciņa rakstīts E95, bet esmu dzirdējis, ka ar E98 esot zemāks patēriņš un labāks uzrāviens.

    Atbilde

    Atšķirība starp E95 un E98 ir oktānskaitlī. Iekšdedzes dzinējiem oktānskaitlis atspoguļo benzīna īpašību sadegt bez detonācijas. Jo lielāks oktānskaitlis, jo mazāka iespēja, ka degviela radīs pašaizdegšanās procesu cilindrā.

    E98 degvielas izmantošanas ieguvumi atkarīgi no konkrētā auto. Īsumā – ja auto dzinējs radīts ekonomijai, tas nespēs izmantot E98 degvielas sniegtās priekšrocības.

    Izmantot zemāku oktānskaitli, nekā norādījis ražotājs, nevajadzētu, tomēr izmantot pārāk augstu ir lieka naudas šķērdēšana.

    Ja runa būtu par sešcilindru dzinēju vai augstas kompresijas dzinēju, kas strādā augstākos dzinēja apgriezienos (kas īpaši izteikts japāņu automašīnām), labākās dinamikas sasniegšanai mēs ieteiktu izvēlēties E98.

    Tiesa, lai sasniegtu maksimālu ieguvumu, ar vienkāršu bākas piepildīšanu vien nepietiks un būs nepieciešama iejaukšanās arī dzinēja vadības sistēmā, aizdedzes regulējumos utt. Mēs iesakām ievērot ražotāja norādījumus un ar degvielu neeksperimentēt.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē