• Kur naktī saremontēt riepu?

    Jautājumi & atbildes
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    22. marts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Situācijas dzīvē mēdz būt dažādas. Pārdurta, pārsista vai pārsprāgusi riepa nakts vidū – izrādās, ka pastāv ne viens vien veids, kā tikt galā ar šo problēmu.

    Jautājums

    Gribēju lūgt, lai ieviešat skaidrību kādā, manuprāt, aktuālā  jautājumā – kam un kur zvanīt, ja naktī gadījies sadurt riepu. Gadījums no dzīves – nesen atgriežoties no atvaļinājuma ārzemēs, jau lidostas stāvvietā konstatēju, ka manam auto ir mīksta riepa. Kā par nelaimi, ārzemēs atradās arī mans draugs. Nekur tālāk par tuvāko Lukoil netiku, kur lūdzu palīdzību DUS operatorei. Viņa ieteica meklēt riepu darbnīcu internetā vai zvanīt uz izziņām! Tas izrādījās absolūti nesekmīgs pasākums. Tajā reizē manu problēmu atrisināja  izsauktā taksometra šoferis. Man tie bija papildu izdevumi – 45 eiro. Gribēju noskaidrot, vai šo problēmu nakts laikā  nav iespējams atrisināt civilizētāk un lētāk?

    Atbilde

    Apmaksātie gadījumi

    1. Jauna auto dīlera garantija

    Lai kā tas arī sauktos, par Lexus, Mercedes-Benz, VW, Opel vai citādi, visiem auto dīleriem ES dalībvalstīs darbojas diennakts palīdzības tālrunis, uz kuru piezvanot dispečers, visticamāk, jūs savienos ar LAMB, SOS vai kādu citu palīdzības dienestu, noskaidros atrašanās vietu un paziņos aptuvenu laiku, pēc kāda pie jūsu mašīnas ieradīsies palīdzība. Tālāk viss risinās pēc šāda scenārija – pie jums ierodas palīdzības dienesta darbinieks, kas ar profesionālo servisa domkratu pacels auto un noņems bojāto riteni.

    Ja auto ir pieejams rezerves ritenis, tāds tiks uzstādīts, bagāžniekā ievietos bojāto riteni, kuru nākamajā darba dienā jums pašam/pašai vajadzēs aizvest uz riepu darbnīcu. Nekādu rezerves riteni, bojātā riteņa aizstājēju, palīdzības dienests nepiedāvā! Ja automobilim nav rezerves riteņa, bojāto riepu demontē un aizved uz riepu darbnīcu. Pēc tam atved un uzliek atpakaļ. Klients var doties mājās un no rīta saņemt auto ar visiem četriem riteņiem.

    2. Kasko apdrošināšanas līgums

    Kasko apdrošināšanas gadījumā saņemsit palīdzību arī tad, ja braucat ne tikai jaunā, bet lietotā vai pat antīkā auto. Rūpīgi izlasiet savu Kasko apdrošināšanas līgumu. Tam jāparedz arī ekstrēmās palīdzības gadījumi uz ceļa, degvielas piegāde, riepu maiņas pakalpojumi, kā arī evakuatora un taksometra apmaksa.

    3. Autokluba biedra karte

    Ja esat LAMB vai SOS autoklubu biedrs un maksājat biedra naudu – aptuveni 35 eiro gadā –, palīdzība uz ceļa ir garantēta.

    Paša samaksāts remonts

    Šis gadījums diemžēl ir visbiežāk sastopamais. Jūs paļaujaties uz veiksmi, par spīti tam, ka braucat 14 gadu vecā auto (vidējais autoparka vecums Latvijā), tādēļ nemaksājat ne autokluba biedru naudu, ne Kasko apdrošināšanu. Šajā scenārijā, ja gadīsies kaut tik prasta ķibele kā sadurts ritenis, jāgatavojas izdevumiem.

    Ja palīdzību gaidīt nav no kā, saglabājiet vēsu prātu, lai saprastu, kā rīkoties, un atrastu lētāko un efektīvāko ceļu. Ja automobilī ir domkrats un ja protat noņemt riteni, turklāt auto var puslīdz droši atstāt ielas malā, iespējams, vērts apstādināt taksometru un ar sadurto riteni doties uz diennakts darbnīcu. Ja mašīnā ir remonta putu aerosols un gaisa pumpis, jāmēģina atgūt mobilitāti, lai nokļūtu līdz galapunktam.

    Atcerieties, ka lētākais evakuatora pakalpojums Rīgas robežās maksā 40 eiro. LAMB vai SOS izsaukums dienas laikā prasīs 40–45 eiro atkarībā no attāluma. Naktī stājas spēkā 30% piemaksa par darbu. LAMB evakuators Rīgas robežās naktī maksā 50–60 eiro. Diemžēl diennakts riepu remonts, kuru sameklēsit Google vai zvanot uz Latvijā populārāko izziņu dienestu, piedāvās riepu darbnīcas, kas sen jau nestrādā režīmā 24/7, jo niecīgā pieprasījuma dēļ nakts darbs ir nerentabls.

    Uz jautājumu, kāpēc diennakts riepu servisus nenodrošina aptaujātie riepu tirgotāji, atbildes bija identiskas: «Tas nav rentabli!»

    Savukārt uz jautājumu: «Kā jūs paši sevi pasargājat no šādām nepatīkamām situācijām?», kungi atbildēja: «Ievietoju savā auto rezerves riteni un domkratu pat gadījumā, ja ražotājs to neparedz.» Tātad iegādājieties rezerves riteni un vadājiet to bagāžniekā, upurējot kravas telpas tilpumu!

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē