• KASKO atlīdzībās mēnesī izmaksā 350 000 eiro — stāvošu auto bojājumu gadījumi nemazinās

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    27. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Šis pavasaris no citiem atšķiras ar to, ka ielās ir daudz mazāk cilvēku un arī automašīnu. Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) dati apstiprina, ka ceļu satiksmes negadījumu skaits kopš ārkārtas stāvokļa izsludināšanas samazinājies, tomēr apdrošinātāju saņemtie atlīdzību pieteikumi liecina, ka arī dīkstāvē ne viens vien auto tiek krietni apskādēts.

    Par stāvošiem auto nodarītiem bojājumiem apdrošināšanas sabiedrība BALTA (PZU grupa) KASKO atlīdzībās ik mēnesi auto īpašniekiem izmaksā vidēji 350 000 eiro.

    Saskaņā ar Ceļu satiksmes drošības direkcijas datiem 2020. gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar pagājušo gadu, ceļu satiksmes negadījumu skaits samazinājies par gandrīz 16%, sevišķi strauju kritumu – par gandrīz 1000 negadījumiem – piedzīvojot martā, kad valstī tika izsludināts ārkārtas stāvoklis.

    “Lai gan šobrīd daudzi šoferi automašīnas izmanto retāk un kopējais ceļu satiksmes negadījumu skaits ir samazinājies, ķibeles neiet secen arī pagalmā un uz ielas novietotām automašīnām.

    Atlīdzībās par stāvošiem spēkratiem nodarītiem bojājumiem BALTA ik mēnesi izmaksā vidēji 350 000 eiro, un arī pēdējās nedēļās saņemto pieteikumu skaits apliecina, ka automašīnas pat pagalmos piemeklē dažādas likstas.

    Bojājumus nodara gan pavasara vētras un krītoši koki, gan citu neuzmanīgu vadītāju ietriekšanās stāvošos spēkratos,” skaidro Kristaps Liecinieks, Transporta produktu un risku parakstīšanas pārvaldes vadītājs, uzsverot, ka atlīdzību gadījumi par stāvošiem auto nodarītiem bojājumiem mēdz būt dažāda rakstura un bieži – patiesi negaidīti.

    Piemēram, kāds klients saskāries ar ugunsnelaimi, naktī pagalmā sadegot divām tam piederošām automašīnām.

    Kādā citā gadījumā auto stāvējis zem nojumes un tam uzkritis betona gabals, kad nojumi taranējis kravas auto, nodarot vairāk nekā 2000 eiro lielus zaudējumus.

    Bojājumus vairākiem desmitiem auto nodarījusi arī 16. aprīļa vētra: no kādas daudzdzīvokļu mājas jumta norauta metāla plāksne sabojājusi auto, sasitot vējstiklu, jumtu un saskrāpējot motora pārsegu. Vēl kādai mašīnai uzkritis koks, citu sabojājušas vēja atrautas garāžas durvis.

    “Gadījumi, kad KASKO atlīdzība tiek izmaksāta par ceļu satiksmes negadījumā auto nodarītiem bojājumiem, ir vien daļa no visiem pieteikumiem. Vētra, ugunsrisks, citu neuzmanīgu šoferu nodarīti bojājumi stāvošiem auto un zādzības – BALTA pieredzē negadījumi no sērijas “atnācu – ieraudzīju” veido gandrīz pusi no visiem atlīdzību pieteikumiem, un šādos gadījumos atliek tikai paļauties uz KASKO polisi, jo vainīgo noteikt nav iespējams,” atgādina Kristaps Liecinieks, uzsverot, ka, tāpat kā jebkura cita polise, arī KASKO nepasargā no paša negadījuma, taču var krietni atvieglot auto īpašnieka finansiālo situāciju, ja negadījums tomēr noticis.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē