• Karloss Sainss izcīna trešo Dakaras rallija uzvarētāja titulu

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    17. janvāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Dakar.com
    Pieredzējušais Spānijas autosportists Karloss Sainss piektdien jau trešo reizi karjerā triumfēja rallijreida Dakara sacensībās, kamēr pēdējā, 12.posmā uzvaru guva Nasers Al-Atija no Kataras.

    Sainss visus 12 posmus ar stūrmani Lukasu Kruzu kopumā veica 42 stundās 59 minūtēs un 17 sekundēs, braukdams ar Mini bagiju.

    Sainss ir labi zināmā F-1 pilota Karlosa Sainsa tēvs. Vecākais no Sainsiem Dakara rallijreidā iepriekš triumfēja arī 2010. un 2018. gadā.

    Kopvērtējumā otro vietu ieguva Toyota Gazoo Racing komandas braucējs Nasers Al-Atija, kurš līderim rallijreidā kopumā zaudēja nepilnas sešas ar pusi sekundes. Godpilnā trešā vieta 11. posma uzvarētājam no Francijas, Sainsa komandas biedram X-Raid Team vienībā Stefanam Petranselam.

    Sacensību debitants un bijušais F-1 pilots Fernando Alonso kopvērtējumā izcīnīja 13. vietu, līderim zaudēdams četras stundas 42 minūtes un 47 sekundes.

    Piektdien uzvaru 12.posmā, kas arī bija pēdējais etaps rallijreidā, svinēja Al-Atija. Kataras sportists 12. posmu veica vienā stundā un 17 ar pusi minūtēs.

    Otro vietu pēdējā dopā ieguva mājinieks Jasirs Hamads Saidans (Mini), līderim zaudēdams pusotru minūti, bet trijnieku noslēdza argentīnietis Orlando Terranova (Mini), kurš bija vēl par nepilnām divām minūtēm lēnāks.

    Motociklu klasē piektdien ātrākais bija čīlietis Hosē Korneho-Florimo (Honda), kurš otrās vietas ieguvēju Rikiju Brabeku no ASV (Honda) apsteidza par 53 sekundēm. Trešajā pozīcijā finišēja austrālietis Tobijs Praiss (KTM).

    Kopvērtējumā uzvaru izcīnīja līdzšinējais līderis Brabeks, kurš tuvāko sekotāju čīlieti Pavlo Kintanilju (Husqvarna) apsteidza par 16 minūtēm un 26 sekundēm. Trešo pozīciju ieguva pērnā gada čempions Tobijs Praiss.

    Svētdien rallijreidā bija sēru diena, jo dzīvību pēc avārijā gūtajām traumām zaudēja portugāļu motociklists Paulu Gonsalvešs.

    Dakaras rallijreids norisinājās 42. reizi un šogad sacensības pirmo reizi notika Saūda Arābijā. Rallijreids 12 posmu garumā noslēdzās piektdien ar finišu Rijādas izklaides parkā Qiddiya.

    Pērn Dakaras rallijreidā vieglo automašīnu klasē uzvarēja Kataras autosportists Nasers Al-Atija, bet motociklu ieskaitē uzvaras laurus plūca austrālietis Tobijs Praiss.

    Rallijreids no 1979. līdz 2007. gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā, bet 2008. gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, savukārt jau nākamajā gadā debitēja Dienvidamerikā. Plānots, ka Saūda Arābija sacensības uzņems turpmākos piecus gadus.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē