• Kariņam prasa atskaitīties par ieguvumiem no 10 miljonu eiro atbalsta paredzēšanas elektroauto iegādei

    Auto
    Ziņu aģentūra LETA
    7. septembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) pieprasījumā Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV) prasa skaidrot sabiedrības ieguvumu no 10 miljonu eiro paredzēšanas bezizmešu transporta iegādes atbalstam.

    Pieprasījumu iesnieguši ZZS deputāti Viktors Valainis, Armands Krauze, Edgars Tavars, Uldis Augulis, Māris Kučinskis, Jānis Dūklavs, Jānis Vucāns, Janīna Jalinska, Raimonds Bergmanis un Gundars Daudze.

    Deputāti arī prasa, kādi ir Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) argumenti «sniegt atbalstu tieši turīgākajai sabiedrības daļai», kuri jau lietojot relatīvi jaunas un videi draudzīgākas automašīnas.

    ZZS deputāti vēlas noskaidrot, kā ir plānots atbalstīt pārējos transportlīdzekļu īpašniekus un lietotājus, lai tie spētu nomainīt novecojušos transportlīdzekļus.

    Parlamentārieši prasa skaidrot VARAM motivāciju atbalstīt mazemisiju un bezemisiju transportlīdzekļu iegādi, kuru izmaksas, pēc ZZS aplēsēm, ir 45 000 līdz 50 000 eiro vērtībā, «ja tās nevar atļauties iegādāties lielākā Latvijas sabiedrības daļa».

    Deputāti iesnieguši jautājumu Kariņam, vai ieguldījums 10 miljonu eiro apmērā ir adekvāts, ja tiek plānots atbalsts 2200 automašīnu iegādei, kā arī kāds ir plānotais ieguvums sabiedrībai un tautsaimniecībai no šī atbalsta. Opozicionāri arī prasa, «vai valdībai ir sistēmiska un stratēģiski pamatota rīcības pieeja siltumnīcas gāzu efekta samazināšanai ne tikai transporta, bet arī citās nozarēs un tautsaimniecībā kopumā». ZZS lūdz iesniegt aprēķinus, kā konkrētais projekts par bezemisijas transportlīdzekļu iegādi iekļaujas kopējā valdības plānā.

    Saeimai vēl būs jālemj par pieprasījuma nodošanu skatīšanai atbildīgajā Saeimas komisijā.

    Kā ziņots, valdībā konceptuāli atbalstītā pieeja paredz, ka emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta projektu konkursā divu gadu laikā atbalsts tiks sniegts iedzīvotājiem, valsts un pašvaldību iestādēm un to kapitālsabiedrībām vairāk nekā 2200 mazemisiju un bezemisiju transportlīdzekļu iegādei 10 miljonu eiro apmērā.

    Plānots noteikt transportlīdzekļa iegādes vērtības augstāko robežu jeb cenas griestus – 50 000 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa. Vienlaikus plānots sniegt atbalstu, piemēram, 1000 eiro arī par esošā transportlīdzekļa norakstīšanu, nododot to apstrādes uzņēmumam.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē