• Jelgavas šosejas melnajā punktā tiks mainīta satiksmes organizācija

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    13. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Lai uzlabotu satiksmes drošību un mazināt ceļu satiksmes negadījumu skaitu, sākot ar šo piektdienu 15. novembri Jelgavas šosejas (A8) pieejās krustojumam ar autoceļu Jelgava–Dalbe (P100) tiek noteikts maksimālā ātruma ierobežojums 50 km/h. Šāds ierobežojums noteikts 300 m attālumā no krustojuma abās tā pusēs.

    Laika periodā kopš 2014. gada šajā vietā ir izveidojies melnais punkts. Sešu gadu laikā tur pavisam ir notikuši 22 ceļu satiksmes negadījumi, no tiem pieci ar cietušajiem, un deviņi cilvēki ir guvuši ievainojumus.

    Lai gan satiksme krustojumā no 2008. gada tiek regulēta ar luksoforu, ceļu satiksmes negadījumu skaitu tas nav mazinājis, jo autovadītāji pārsniedz maksimāli atļauto ātrumu 70 km/h un neievēro luksofora sarkanās gaismas signālu. 2018. gadā tur trīs reizes ir notikusi transportlīdzekļu sadursme ar luksofora balstu. Pēc fotoradaru uzstādīšanas krustojuma pieejās 2015. gadā ceļu negadījumu skaits samazinājās, taču tas joprojām ir augsts.

    Lai brīdinātu autovadītājus par atļautā braukšanas ātruma izmaiņām, 400 metru attālumā pirms krustojuma abos braukšanas virzienos tiks uzstādīti informatīvi plakāti.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē