• Vai riepas sānu iegriezumu ir iespējams salabot?

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    2. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Auto Bild
    Kā rīkoties, ja riepas sānā parādījies iegriezums?

    Jautājums

    Labdien! Vēlos lūgt padomu. Pagājušajā gadā iegādājos jaunu Michelin ziemas riepu komplektu. Tagad gadījās vienu no riepām pārdurt. Iemeslu tā arī neesmu sapratis, bet riepas sānos redzams iegriezums. Temperatūra tajā laikā bija virs nulles, tāpēc uzliku vasaras riepas. Vai šādu riepu ir iespējams salabot, vai tomēr ir jāpērk jauna? Protektora atlikums ir aptuveni 7 mm un riepa izskatās kā mazlietota, tāpēc negribētos bojājuma dēļ meklēt jaunu riepu, jo tās cena ir aptuveni 170 eiro.

    Atbilde

    Riepu ražotāji rekomendē veikt riepas nomaiņu, ja bojājums radies riepas sānos, nevis protektora daļā. Lielākoties šādu praksi pielieto servisi, un drošības apsvērumu dēļ šo ceļu ieteiktu iet arī mēs. Tiklīdz tiek bojāti riepas sānos esošie kordi (tekstila diegi), remonts ir sarežģīts vai pat neiespējams. Kordi nosaka riepas stingrumu un formas saglabāšanu, kas ietekmē arī auto vadāmību. Riepas remonta process ir sekojošs: bojātā vieta tiek vulkanizēta, un vēlāk riepas iekšpusē tiek līmēts ielāps, kas ir līdzīgs riepas karkasa struktūrai.

    Atšķirībā no ielāpa, kas tiek uzlikts protektora daļā esošam caurumam, sānu ielāps ir biezāks un smagāks.

    Tas var radīt problēmas balansēšanas procesā, kas atsauktos ne vien uz vadāmību, bet arī uz riepas stāvokli ilgtermiņā. Lai pilnvērtīgi atjaunotu riepas izturību  pret vertikālo saspiešanu, bojātie kordi būtu jāmaina visā garumā, taču šis process neatmaksāsies. Ja iegriezums ir mazāks par 5 cm un riepa ir dārga, iespējams, ir vērts to darīt. Pēc tam vēlams riepu likt uz aizmugures ass. Jaunas riepas iegāde noteikti būs vienkāršāks un drošāks lēmums.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē