• Vai manas mašīnas automātiskās gaismas strādā pareizi?

    Auto lukturi
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    1. jūlijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: flickr.com/juanelo242a
    Latvijā diennakts gaišajā laikā mehāniskajiem transportlīdzekļiem jābrauc ar iedegtiem dienas gaitas, tuvās gaismas vai priekšējiem miglas lukturiem. Automātiskā gaismu ieslēgšanas funkcija var palīdzēt ikdienā, ja vien izprotam sistēmas darbību.

    Jautājums

    Sveiki!

    Esmu Mazda5 (2006. g.) īpašnieks un netieku gudrs ar tuvajām gaismām. Garāžā, ieslēdzot automātisko režīmu, gaismas iedegas, bet, tiklīdz izbrauc laukā – nodziest un spīd tikai mazās lampiņas. Iebraucot atpakaļ, tuvās gaismas atkal iedegas. Vai nevajadzētu būt tā, ka gaismas deg arī diennakts gaišajā laikā?

    Atbilde

    Ņemot vērā automātisko gaismu darbības principu, tām jāiedegas vien brīdī, kad ārā satumst, sistēmai iegūstot informāciju no krēslas sensora. Iebraukšana un izbraukšana no tumšas garāžas to lieliski demonstrē. Latvijā šīs sistēmas darbību varam vien novērtēt tikai rītos un vakaros, bet ārzemēs šī funkcija ir īpaši noderīga.

    Tas īpaši attiecas uz pilsētām ar pazemes tuneļiem, jo, iebraucot tumsā, vadītājam nav pašam jāieslēdz gaismas, savukārt, izbraucot no tuneļa, lukturi automātiski tiek izslēgti. Šo sistēmu lielākajai daļai automašīnu iespējams pārprogrammēt, iestatot jums vēlamo gaismu kombināciju tumšajā un gaišajā laikā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē