• Kāpēc jauns auto ir ātrāks nekā mazlietots, lai arī abiem ir vienādi dzinēji?

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    29. decembris, 2018
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Automašīnas jauda ir atkarīga no vairākiem apstākļiem. Vai vecums ir viens no tiem?

    Jautājums

    Labdien, Auto Bild Latvija! Nebiju domājis rakstīt, bet vēlos padalīties ar vienu novērojumu. Ikdienā pārvietojos ar teju jau septiņus gadus vecu auto, kuram dzinējs ir 215 ZS. Autosalonā vēl joprojām var iegādāties šīs pašas paaudzes feisliftu. Tagad tam ir vairāk drošības ekstras, smukāks salons un laba akcijas cena, tāpēc nolēmu izbraukt testa braucienu. Ja viss iepatiktos, savu veco auto varētu atstāt kā pirmo iemaksu, jo mašīna man patiesi patīk un līzingu esmu nomaksājis.

    Mani pārsteidza tas, cik liela atšķirība ātrumā un uzrāvienā bija manam un dīlera auto. Abiem ir viens un tas pats dzinējs, tā pati paaudze un kārba, bet jaunais bija krietni žiperīgāks. Kā tas iespējams?

    Atbilde

    Šāda situācija patiesi nav nekas neparasts. Līdz ar gadiem un nobrauktajiem kilometriem, auto dzinējs nolietojas. Pietiek laikus nenomainīt gaisa filtru, lai gaisa plūsma samazinātos, tas atspoguļosies auto dinamikā. To pašu var attiecināt uz nolietotu degvielas filtru, iesmidzinātājiem, aizdedzes svecēm, katalizatoru, DPF filtru u. c. elementiem.

    Lejot nepiemērotu eļļu vai rūpīgi nesekojot līdzi ražotāja noteiktajiem eļļas maiņas intervāliem (kas dažkārt nav samērojami ar mūsu braukšanas apstākļiem), var attapties pie saviem gadiem neatbilstoši nodiluša dzinēja.

    Aizdambējušies eļļas kanāli, izstrādājusies eļļa un citi faktori nozīmēs nepietiekamu eļļošanos. Tas var novest pie izdilušiem virzuļu gredzeniem, nepietiekamas kompresijas, samazinātas jaudas un noslēgumā arī dzinēja maiņas.

    Ja jūsu auto ir vislabākajā tehniskajā kārtībā un tam ir neliels nobraukums, rūpīgi jāizpēta jaunā auto specifikācija. Auto ar to pašu dzinēju var būt jaudas pieaugums, piemēram, no 215 uz 225 ZS. Ja jaudas rādītāji palikuši nemainīgi, dzinēja uzbūvē ir novērsta kāda nepilnība.

    Vienlaikus ražotāji var mainīt dažādu komponenšu materiālu izvēli vai pat leņķi, kā konkrētais mezgls tiek novietots. Tas var jūtami atsaukties uz auto paātrinājumu, lai arī šķietami nav veiktas nekādas izmaiņas. Dažkārt pietiek ar to, ka auto ir samazinājis svaru, izvēloties mūsdienīgus virsbūves paneļu materiālus.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē