• Kāpēc automātiskajai transmisijai var pārslēgt ātrumus mehāniski?

    Automātiskā transmisija
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    1. jūlijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Audi Media
    Iespēja mehāniski pārslēgties automātiskajām transmisijām – tas nav nekas jauns. Mūsu lasītājam interesē, kāpēc šāda funkcija tikusi ieviesta.

    Jautājums

    Labdien! Vēlos uzdot jautājumu par automātiskajām transmisijām. Es braucu ar Mercedes-Benz E klases universāli. Esmu pamanījis, ka visiem mūsdienu auto, kuriem ir AT, iespējams pārslēgties mehāniski. Pēdējo divu gadu laiku tā arī nekad neesmu izmantojis šo funkciju, jo nesaprotu, kāpēc tad izvēlēties automātu, ja pārslēdzies ar paša rokām?

    Atbilde

    Mehāniskā pārslēgšanās funkcija AT pieejama ne vien mūsdienu, bet arī 20 un vairākus gadus veciem spēkratiem. Agrāk biežāk bija sastopama atsevišķā iespēja ieslēgt pirmo, otro un trešo pārnesumu, kas bija lietderīgi smagākos ekspluatācijas apstākļos. Tagad izplatīta ir –/+ sistēma. Ir vairāki iemesli, kāpēc šī opcija ir ietverta un kāpēc tā dažkārt tiek izmantota.

    Šī funkcija ir noderīga, braucot kalnu serpentīnos. Braucot lejup un ilgstoši turot nospiestu bremžu pedāli, bremzes uzkarsīs un ātri vien zaudēsiet kontroli pār auto. Tā vietā var ieslēgt zemāku pārnesumu, piemēram, trešo, un bremzi koriģēt tikai straujos pagriezienos. Šādā veidā auto tiek bremzēts ar dzinēju, neuzkarsējot bremžu sistēmu un samazinot iespēju izslīdēt.

    Arī sniegotos kalnu ceļos labāk pašam kontrolēt pārnesumu izvēli, lai automāts jūs negaidīti nepārsteigtu ar pārnesumu maiņu.

    Otrs iemesls ir pārāk lēna transmisijas darbība, tā ir raksturīga ne tikai veciem auto. Apdzīšanas mirklī nepieciešams tūlītējs paātrinājums, bet automāts var vilcināties. Šādā gadījumā pirms manevra veikšanas ir ieteicams pārslēgt zemāku pārnesumu un pēc tam atkal ieslēgt automātisko režīmu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē