• Kā pareizi uzglabāt auto ziemas periodā?

    Jautājumi & atbildes
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    18. februāris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay

    Jautājums

    Kā vispareizāk būtu uzglabāt auto ziemā? Pašlaik strādāju pie viena auto projekta. Šajos mēnešos gribu atjaunot salonu un piepucēt virsbūves apakšu. Līdz pavasarim ar mašīnu nebraukšu, bet neesmu pārliecināts, vai garāžā viņa nesāks rūsēt vēl vairāk. Varbūt atstāt ārā zem pārklāja?

    Atbilde

    Pareiza auto ieziemošana ir patiesi svarīga, jo pat ikdienišķa braukšana pa sāls bagātajiem ceļiem var būt nekaitīgāka nekā nepārdomāti ieziemots spēkrats. Būtu ieteicams, lai auto atrastos vietā, kur tiek nodrošināta vienmērīga temperatūra. Tātad var izvēlēties garāžu, tomēr tai obligāti jābūt sausai un labi ventilējamai, lai neveidotos mitrums un kondensāts. Silta un slikti ventilēta telpa būs labvēlīga vide, lai ātri vien progresētu korozija. Metāla un dzelzsbetona garāžām nereti ir problēmas ar mitrumu, turpretim koka būvēm šī problēma ir mazāk aktuāla.

    Pirms novietošanas garāžā, auto (arī apakšu) nepieciešams nomazgāt, kārtīgi nožāvēt, izvēdināt un virsbūvi vēlams arī ievaskot. Ja ir pieejama nojume, tad var auto atstāt ārā, jo jumts pasargās no nokrišņiem, auto virsbūve tiks patstāvīgi ventilēta un aukstums bremzēs korozijas procesa attīstību. Ja izvēlaties virsbūvi apklāt ar nosedzošu materiālu, tam jābūt elpojošam un gaisa caurlaidīgam.

    Kas attiecas uz tehnisko pusi, būtu vēlams, lai degvielas bāka būtu pilna un auto ik pēc laiciņa tomēr tiktu kaut nedaudz atdzīvināts. Pieskatiet akumulatora uzlādes līmeni (akumulatoru var glabāt iekštelpās istabas temperatūrā), iedarbiniet motoru, uzsildiet to līdz darba temperatūrai. Lai izvairītos no detaļu ierūsēšanas – pabrauciet kaut metru turp un atpakaļ. To varat veikt reizi mēnesī.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē