• nodokļu izmaiņas ietekmēs V8, V10 un V12 benzīnmotoru cenas?

    Auto
    29. decembris, 2018
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Auto Bild

    Jautājums

    Labdien, autožurnāl! Jaunie auto pēdējos gados kļuvuši tik bezpersoniski un līdzīgi cits citam, ka man kā auto entuziastam nav, kur veldzēt dvēseli. Arī trīscilindru motorus man ir grūti pieņemt. Šogad gribēju ievest kādu klasisku vācu mohikāni ar V8, V10, V12 benzīna motoru, kas lēnām audzētu savu vērtību un saulainā vasarā varētu izbraukt līkumu.

    Aptuveni desmitgadīgu vai vecāku BMW 7. sēriju, Audi A8, Mercedes-Benz S klasi utt. Man stāstīja, ka labāk pirkt mašīnu esot gada beigās, jo no nākamā gada mainīšoties likumi un nodokļi kļūs lielāki, tāpēc auto maksās lētāk. Kas tās ir par pārmaiņām?

    Atbilde

    Jā, izmaiņas ir gaidāmas, taču ārzemēs esošo auto cenas tas gan neietekmēs. Jāņem vērā, ka no 2019. gada automašīnām ar motora tilpumu, kas lielāks par 3500 cm3, pie ekspluatācijas nodokļa tiks pieskaitīta papildus 300 eiro likme.

    Turklāt, ja mašīna ir 2009. gada vai jaunāka, tiks ņemti vērā CO2 izmeši, maksimālajam ekspluatācijas nodoklim sasniedzot pat 756 eiro. Tas būs gadījumā, ja CO2 izmeši pārsniegs 351 g/100 km. Ja ražotājs automašīnai nav norādījis CO2 izmešu daudzumu, nodoklis jāmaksā pēc līdzšinējās kārtības, proti, summējot automašīnas jaudu, motora tilpumu un pilnu masu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē