• Jauna un ekonomiska auto iegāde līdz 15 000 eiro — ko izvēlēties?

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    1. marts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Volkswagen Media
    Jauns auto vai lietots premium? Izvēle nav viegla! Tomēr, ja esat nosliecies par labu jaunam un ekonomiskam auto, piedāvājumu netrūkst!

    Jautājums

    Drīzumā tuvojas meitas pilngadības jubileja, tāpēc vēršos pie autoekspertiem, lai es varētu nopirkt skaistu dāvanu. Esam nolēmuši, ka pēc tiesību nokārtošanas mēs dāvināsim jaunu auto. Meitai tā būs pirmā mašīna, bet mūsu ģimenē pirmais jaunais auto, tāpēc nevēlamies neko lielu vai dārgu. Galvenais, lai auto ir ekonomisks, stilīgs un nebūtu kā sarkana lupata zagļiem. Par dzinēja un pārnesumkārbas veidu neesmu izlēmis, nezinu, kā jaunie auto tagad uzvedas. Kas tagad ir prātīgāka izvēle līdz 15 000 eiro?

    Atbilde

    Mēs ieteiktu izvēlēties kādu mazauto. Tas ļaus gan iekļauties cenā, gan atvieglos auto novietošanu stāvvietās. Kas attiecas uz dīzeļa vai benzīna izvēli, šāda izmēra auto nebūs būtiska degvielas patēriņa starpība. Tajā pašā laikā dīzeļdzinēja modifikācija maksās dārgāk, tāpēc mēs dotu priekšroku efektīvam benzīna turbomotoram.

    Jāņem vērā, ka ražotāja norādītajam degvielas patēriņam var pielikt klāt aptuveni 1–1,5 l. AT sadārdzinās auto cenu par aptuveni 1000 eiro.

    Attiecībā uz auto komplektāciju, neiesakām iegādāties bāzes komplektāciju. Šiem auto ir minimāls ekstru skaits, kas ne vien mazinās braukšanas prieku, bet arī mazinās auto pievilcību otrreizējā tirgū.

    No pieprasītākajiem jaunumiem var minēt Hyundai i20 ar 1,0 T-GDI (120 ZS), 6MT un Style komplektāciju. Vidējais degvielas patēriņš aptuveni 6,0 l/100km. Tas viss par 15 890 eiro. i20 ir dažādas alternatīvas. Viena no tā ir Škoda Fabia ar 1,0 l TSI (110 ZS) motoru, 6MT un Ambition komplektāciju. Cena – 14 600 eiro. Patēriņš aptuveni 4,8 l/100km.

    Kā trešo var izskatīt Seat Ibiza ar 1,0 l TSI (115 ZS) motoru, 6MT un 4,7 l/100 km apetīti. Style versijā tas maksās 15 930 eiro. Tāpat var aplūkot arī Ford Fiesta, Nissan Micra, Fiat 500, Opel Adam un Volkswagen Polo kandidatūras.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē