• Auto iegāde ārzemēs - cik tas maksās?

    Jautājumi & atbildes
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    28. janvāris, 2019
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Porsche 997 Turbo Cabriolet
    Foto: Alexandre Prévot, flickr.com/alexprevot
    Porsche 997 Turbo Cabriolet

    Jautājums

    Grasos iegādāties auto ārzemēs, taču līdz šim man nav bijusi pieredze šajā jomā. Auto ir reģistrēts un lietots Igaunijā, tam ir igauņu numura zīmes un atrodas jaunu auto dīleru placī. Man nav skaidrs, ar cik lieliem papildu izdevumiem man jārēķinās? Cik maksās reģistrācija, un kādi būs nodokļi? Vai auto jāreģistrē tajā pašā dienā?

    Atbilde

    Atvedot auto uz Latviju, CSDD stacijā būs jāveic agregātu numuru salīdzināšana (4,90 eiro). Lai auto reģistrētu, no pārdevēja jāiegūst īpašuma tiesības apliecinošs dokuments (pirkuma līgums, kurā esat norādīts jūs kā pircējs) un konkrētā auto reģistrācijas apliecība. Tālāk jādodas uz CSDD kasi. 43,93 eiro būs jāmaksā par reģistrāciju, reģistrācijas apliecību un valsts reģistrācijas numura zīmēm. To papildinās 55 eiro par dabas resursu nodokli un transportlīdzekļa ekspluatācijas nodoklis, kas katram auto atšķiras.

    Ceļu satiksmes likums paredz, ka ārvalstīs iegādāts transportlīdzeklis pēc ievešanas Latvijā jāreģistrē piecu dienu laikā. Ja uzreiz tomēr nevēlaties auto reģistrēt, tad piecu dienu laikā jāveic vismaz numuru salīdzināšana. Ja auto atrodas Igaunijas dīlercentrā, pārdevēji šādās iestādēs lielākoties ir mācīti, lai soli pa solim izstāstītu, kādā kārtībā veicams iegādes process, tāpēc aicinām padomu lūgt arī viņiem. To skaitā, vai būs nepieciešami tranzīta numuri, pagaidu reģistrācija un OCTA.

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē